Eurovizyon Şarkı Yarışmasına İlk Kez Bir Kosovalı Şarkıcı Katılıyor - Son Dakika
Güncel

Eurovizyon Şarkı Yarışmasına İlk Kez Bir Kosovalı Şarkıcı Katılıyor

Eurovizyon Şarkı Yarışmasına İlk Kez Bir Kosovalı Şarkıcı Katılıyor

Kosovalı şarkıcı Rona Nişliyu Azerbaycan'da düzenlenecek olan 2012 Eurovizyon şarkı yarışmasında Arnavutluğu temsil edecek.

02.01.2012 17:16

-kosovalı ŞARKICI RONA NİŞLİYU AZERBAYCAN'DA DÜZENLENECEK OLAN 2012 EUROVİZYON ŞARKI YARIŞMASINDA ARNAVUTLUĞU TEMSİL EDECEK

Kosovalı şarkıcı Rona Nişliyu Azerbaycan'da düzenlenecek olan 2012 Eurovizyon şarkı yarışmasında Arnavutluğu temsil edecek.

Eurovizyon kurulu Kosova üyeliğini halen kabul etmediği için Kosovalı şarkıcıların Kosova'yı temsil etme olanağı bulunmuyor. Bu nedenle Arnavutluk devlet televizyonu TVSH Eurovizyon'a gidecek şarkıcıyı seçmek için düzenlediği yarışmada Kosovalı şarkıcılara da kapılarını açtı.

30 Ocak tarihinde Tiran'daki Kongre merkezinde düzenlenen 50. şarkı yarışmasına Arnavutluğu temsil etmek için 19 Arnavut şarkıcının yanı sıra Kosovalı Rona Nişluyu da katıldı. Yarışmaya 'Suus' adlı şarkısıyla katılan Rona Nişliyu sesi, şarkısı ve sahne performansıyla Arnavut sanatçıları geride bırakarak 77 oy aldı. Birinci seçilen Nişliyu Arnavutluğu Azerbayacan'da temsil etme hakkını kazandı.

Böylece Kosova vatandaşı olan Mitroviça doğumlu 25 yaşındaki Rona Nişliyu, Eurovizyon şarkı yarışmasına katılacak ilk Kosovalı ses sanatçısı oldu.

Rona Nişliyu'nun; Kosova vatandaşı olduğu için, Azerbaycan'da Arnavutluğu temsil edebilmesi için acilen Arnavut vatandaşı olması gerekiyor. Arnavutluk yetkilileri hemen yıl başı tatillerinden sonra Rona Nişliyu'ya Arnavutluk pasaportunu vereceklerini bildirdiler. Rona Nişliyu'nun Eurovizyon şarkı yarışmasına katılması Kosova'da büyük memnuniyetlik yarattı. Hala Arnavutlukta bulunan Rona Nişliyu verdiği ilk demecinde Azerbaycan'da Arnavutluğu en iyi bir şekilde temsil etmeye çalışacağını söyleyerek, Kosova'nın bu sırada tanıtımını, Kosova'nın tanınmasını isteyeceğini bildirdi. Rona Nişliyu, bir Müslüman ülkesi olan Azerbaycan'da yarışmanın düzenlenmesi nedeniyle zorluk çekmeyeceğini de söyledi .

Rona, Türkçe'yi de iyi konuştuğu için Azerbaycan'da, Azeriler ve Türkiye temsilcileriyle vaktinin büyük bölümünü geçireceğini ve onlarla Türkçe konuşacağını bunun da onun için büyük kolaylık oluşturacağını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eurovizyon Şarkı Yarışmasına İlk Kez Bir Kosovalı Şarkıcı Katılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement