Eve Dönen Uzman Çavuş Zihni Koç İçin Kurban Kesildi - Son Dakika
Güncel

Eve Dönen Uzman Çavuş Zihni Koç İçin Kurban Kesildi

Eve Dönen Uzman Çavuş Zihni Koç İçin Kurban Kesildi

PKK tarafından 21 ay rehin tutulan ve Kuzey Irak'ta serbest bırakıldıktan sonra babasının evine gelen 36 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Zihni Koç, yakınları ile hasret gideriyor.

14.03.2013 14:24  Güncelleme: 14:50

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne bağlı Fis Köyü yakınlarında yol kesen PKK'lılar tarafından kaçırılan Piyade Uzman Çavuş Zihni Koç, barış süreci kapsamında yapılan görüşmeler sonunda dün Kuzey Irak'ta serbest bırakılarak memleketi Amasya'nın merkeze bağlı Karaali Köyü'ndeki babasının evine geldi.

PKK tarafından Kuzey Irak'ta 7 görevli ile birlikte serbest bırakılan, bu sırada PKK'lı grubun başındaki 'Baver Dersim' kod adlı Süleyman Şahin'in uzattığı eli sıkmayarak havada bırakan Piyade Uzman Çavuş Zihni Koç'u, Habur'da babası 55 yaşındaki Veysel Koç ve oğlu 5 yaşındaki Hasan Hüseyin Koç karşıladı. Habur Sınır Kapısı'ndan Silopi İlçesi'ne götürülen Koç, babası ve oğlu helikopterle Diyarbakır'a buradan da Ankara'ya gitti. Piyade Uzman Çavuş Zihni Koç, Ankara'dan karayolu ile bu sabaha karşı Amasya'nın merkeze bağlı Karaali Köyü'ndeki babasının evine geldi.

Evine asılan Türk bayrağını öpüp içeri giren Uzman Çavuş Zihni Koç, ailesi ve yakınlarıyla hasret giderdi. Sevdiği yemeklerden tarhana çorbası, lahana sarması, bulgur pilavı, haşhaşlı börek ve et yemeklerinden yiyen Koç, eşi 34 yaşındaki Mihrican Koç ise çocukları 13 yaşındaki Alican ve 5 yaşındaki Hasan Koç ile birlikte yaşadığı acı olayların yaralarını sarmaya çalışıyor.

Gün boyunca evden çıkmayan ve zamanını ailesi ile geçiren Piyade Uzman Çavuş Zihni Koç, 15-20 gün süreyle zamanını ailesiyle geçireceğini ve evden dışarı çıkmayacağını söyledi. 13 ay önce kalp krizi sonucu ölen annesi Gülsüm Koç'un mezarını da henüz ziyaret etmeyen Koç, gün boyunca evine akın eden misafirlerle ilgilendi. Komşuları ve akrabaları ile hasret gideren Zihni Koç, kendisini arayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la bir süre görüştü.

Uzman Çavuş Zihni Koç'un babası Veysel Koç, bugün gazetecilerin yanına gelirken, oğluna kavuştuğu için mutlu olduklarını belirterek şöyle dedi:

"Bize yardımcı olan basın mensuplarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Barış sürecini desteklediğimizi belirtmek istiyorum. Şu anda kendisinin fotoğrafını çekme şansınız yok. Annesinin de mezarına gitmedi. Şu an hazır değil. Onun için zaman gerekiyor. Şu anda hem üzüntülü, hem de mutluyuz. Eşimin rahmetli olmasından dolayı üzgün, oğlumun dönmesinden dolayı da sevinçliyim."

Eve dönen Piyade Uzman Çavuş Zihni Uysal için ailesi bugün Karaali Köyü Meydanı'nda 400 kilo ağırlığında danayı kurban olarak kesti. Uzman Çavuş Zihni Koç, kurban kesimine gelmedi, çocukları Alican ve Hasan Hüseyin ile yakınları kurban kesimine katıldı.

HÇ,İA,ST(MS/İD) - Amasya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eve Dönen Uzman Çavuş Zihni Koç İçin Kurban Kesildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement