Evinin Kapısı Sabaha Karşı Çalınan Belediye Başkanı: Silivri'ye Gidiyorum Zannetim - Son Dakika
Güncel

Evinin Kapısı Sabaha Karşı Çalınan Belediye Başkanı: Silivri'ye Gidiyorum Zannetim

Evinin Kapısı Sabaha Karşı Çalınan Belediye Başkanı: Silivri\'ye Gidiyorum Zannetim

Bursa'nın Ak Parti'den istifa ettikten sonra bağımsız kalan Karacabey İlçesi Belediye Başkanı Ergün Koç'un evinin kapısı, hırsızlık zanlısını arayan polisler tarafından çalındı.

16.01.2013 16:04

Bursa'nın Ak Parti'den istifa ettikten sonra bağımsız kalan Karacabey İlçesi Belediye Başkanı Ergün Koç'un evinin kapısı, hırsızlık zanlısını arayan polisler tarafından çalındı. Karşısında polisi görünce " Silivri'ye gidiyorum zannettim" diyen Koç, ilçe emniyet müdürü ve kaymakamın kendisinden diledikleri özürü kabul etmediğini açıkladı. Koç, yaşadıklarından ötürü bu devletin bir vatandaşı olmaktan hicap duyduğunu söyledi.

Karacabey İlçesi'ndeki usulsüzlük iddialarıyla ilgili yargılandığı Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 5 Mart 2012'de 5 yıl hapis cezasına çarptırılan ve dosyası temyizde bulunan Ergün Koç, Ak Parti'den ihraç edileceği haberleri üzerine, 24 Eylül 2012 tarihinde partisinden istifa ederek bağımsız kaldı. Temyiz sonucunu bekleyen Ergün Koç, güne polis şokuyla başladı. Sabaha karşı saat 05.10'da kapısı polis tarafından çalınan Koç, "Silivri'ye gidiyorum zannettim" derken, olaya büyük tepki gösterdi. Konuya ilişkin gazetecilere açıklama yapan Belediye Başkanı Ergün Koç, TOKİ konutlarındaki ikametine saat 05.10'da gelen sivil polislerin binada bir kaçağı aradıklarını söylediklerini anlattı. Daha sonra yanlışlık olduğunu ifade eden polislerin ayrıldığını söyleyen Koç, durumu hemen Kaymakam Ahmet Yurtseven'e ilettiğini söyledi. Koç, "Valilik makamına durumu iletmeden önce sayın kaymakam ve ilçe emniyet müdürümüz özürlerini beyan ettiler. Ancak ben bunu kabul edemiyorum. Devletin polisi belediye başkanının evini bilmiyorsa bu vahim bir durumdur. Yaşadıklarımdan ötürü bu devletin bir vatandaşı olmaktan hicap duydum" dedi.

Öte yandan bir hırsızlık olayının faillerini arayan polis ekiplerinin, zanlılardan birinin ikametini ararken yanlışlıkla Belediye Başkanı Ergün Koç'un kapısını çaldıkları bildirildi. - Bursa/ Karacabey

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Evinin Kapısı Sabaha Karşı Çalınan Belediye Başkanı: Silivri'ye Gidiyorum Zannetim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement