Evinizdeki Huzurun Yolu, Doğru Aydınlatmadan Geçer - Son Dakika
Güncel

Evinizdeki Huzurun Yolu, Doğru Aydınlatmadan Geçer

Evinizdeki Huzurun Yolu, Doğru Aydınlatmadan Geçer

Özcan aydınlatma yönetim Kurulu başkanı Yaşar Demir, İyi ve doğru aydınlatmayı seçmenin püf noktalarını şöyle sıralıyor.

23.06.2014 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- Eşit dağılmış bir ışık elde etmek için avize kullanılmalıdır. Yeterli, ihtişamlı ve tasarrufu sağlayan bir görüntü elde etmek için büyük salonlarda ve geniş odalarda birden fazla aydınlatma gereci kullanabilirsiniz. Burada yine ısı yaymayan LED tarzı ışık kaynağı tercih edilmelidir.

2- Çalışma odasında ise sabit bir aydınlatma sistemi yerine raylı spotları tercih edebilirsiniz.

3- Günün yorgunluğunu attığınız ve dinlendiğiniz yatak odalarınızda, gözünüzü rahatsız etmeyecek genel aydınlatmanın yanı sıra başucu aydınlatmasının olması idealdir. Burada da ışığın azaltılıp, çoğaltılmasını sağlayan ayarlanabilir ışık anahtarı tercih edilmelidir.

4- Evinizin koridorlarında aydınlatma açısı geniş olan armatürler ve yarı şeffaf apliklerden yararlanabilirsiniz.

5- Net bir aydınlığa ihtiyacı olan yerlerin başında mutfağınız gelmektedir. Dolap altlarında ve içlerinde yer alan floresan armatürler ile lokal aydınlanma sağlanacağından çok daha rahat çalışabilirsiniz. Mutfak tavanında ise sıva üstü geniş armatürler ve bunlarla birlikte kullanacağınız sıcak renkli ampuller sayesinde malzemelerinizi daha iyi görebilirsiniz.

6- Banyonuzun aydınlatmasında ıslak mekanlarda kullanılabilen, neme dayanıklı armatürler kullanılmalıdır. Özellikle de renk yansıtan lambalar tercih edilmelidir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Evinizdeki Huzurun Yolu, Doğru Aydınlatmadan Geçer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement