Eylem Yapan Ailelerden Kck'nın Açıklamasına Tepki - Son Dakika
Güncel

Eylem Yapan Ailelerden Kck'nın Açıklamasına Tepki

Çocukları PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen aileler, KCK'nın '16 yaşından küçük çocukları bırakacağız' açıklamasına tepki gösterdi.

19.06.2014 18:20  Güncelleme: 21:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çocukları PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen aileler, KCK tarafından yapılan '16 yaşından küçük çocukları bırakacağız' açıklamasına tepki gösterdi.

KCK'NIN AÇIKLAMASINA AİLELERDEN TEPKİ

Dağkapı Meydanı'nda oturma eylemlerine devam eden aileler, eylemlerinin 34. gününde KCK tarafından yapıldığı iddia edilen 16 yaşındaki çocukların serbest bırakılacağı ve 16-18 yaş grubunun ailelerle görüşüldükten sonra seçim yapacağı açıklamasına tepki gösterdi. 15 yaşındaki Efekan Toklar'ın annesi Süreyye Toklar, buradaki ailelerin çocuklarının yaş ortalamasının 14-15 olduğunu söyledi. Çocuklarının bir an önce kendilerine verilmesi gerektiğini kaydeden anne Toklar, bu yaş grubundaki çocukların yerinin annesinin kucağı olduğunu dile getirdi. Anne Toklar, "Benim evladım hala çocuk. İki ay önce evladım 15 yaşına girdi. Sadece benim çocuğum tek değil, bütün çocukların bırakılmasını istiyorum. Evlatları için burada bekleyen anneler perişan halde ve darmadağın hayat yaşıyorlar bu çadırda. Çocuklarımızla görüşüp ikna etmek istemiyoruz, çocuklarımızın bize teslim edilmesinden başka bir talebimiz yoktur. Büyük küçük demeden hepsi geri gelsin" dedi.

SİNİR KRİZİ GEÇİRDİLER

19 yaşındaki Perihan ve 20 yaşındaki Hayriye Gözlügül'ün annesi Bedriye Gözlügül ise, KCK'nın yaptığı açıklamayı duyduklarını ve sinir krizi geçirdiklerini söyledi. Anne Gözlügül, "Konuşmakta zorlanıyorum, ilaçlarla ayakta duruyoruz. Şuan 16 ve 18 yaş grubu için yapılan bir açıklama var ama buradaki annelerin duyguları, hisleri ve istekleri sadece küçük çocuklar değil bütün annelerin çocukları gelsin. Bazı çocukları vereceklerini söylemişler, bazılarını ise görüştürmek istemişler. Buradaki tüm annelerin talebi çocuklarımızı bize versinler, görüşmek veya yaş grubu niteliği kategorisine koymadan versinler. Ben şunu demek istiyorum, pekala 18 ve 20 yaş üstü çocuk değil mi, onların annesi anne, yürekleri yürek değil mi? Bize ne açıklaması var, ne diyecekler ya da biz ne yapacağız? Benim çocuğum 30 yaşına bile gelse benim çocuğum yine çocuktur. KCK bana açıklama yapmak zorunda, çünkü evlatlarım yok ortada. Bende bir anneyim, kaç gündür buralarda sürünüyorum" şeklinde konuştu.

Eylem Yapan Ailelerden Kck\'nın Açıklamasına Tepki
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eylem Yapan Ailelerden Kck'nın Açıklamasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Hakan yilmaz: Galiba bu hafta daha fazla para aldiniz utanilacak durumdasiniz.gidin hapiste olan cocuklar icin eylem yapin hapiste tecavize ograyan icin yapin.roboskideki cocuklar icin yapin.tabiki oralardan para gelmiyor size.eyer o yasta cocuksalar askeryeden cocuklarinizi almak icin eylem yapin.insanda birazda gurur olmasi lazim paraynan satin alinmamasi lazim 2 1 Yanıtla
    murat bey: Ne kadar alcakca yorumlar.ulan terbiyesizler insanlıktan çıkmis mahluklar neden annelerin hakkını araması zorunuza gider.yoksa pkk ve hdpnin paralı satilmisleri misiniz.neden insanlar evlatlarini kirli emellerinize teslim etsin bu mu Kürtlük bu mu insanlığıniz 0 0
  • manipulation: Zaten oraya cikanlarda kamp yapmaya piknik yapmaya ciktilar sanki 1 1 Yanıtla

Advertisement