Eyüp Sultan İftarları Bosna ve Makedonya'da - Son Dakika
Güncel

Eyüp Sultan İftarları Bosna ve Makedonya'da

Eyüp Sultan İftarları Bosna ve Makedonya\'da

Eyüp Sultan iftarları Bosna ve Makedonya'daÜsküp'e ilk kez gittiler, akrabalarıyla kucaklaştılarİstanbul Eyüp Belediyesi, Bosna Hersek ve Makedonya'daki soydaşlarımızı Ramazan'da unutmadı.

22.06.2016 15:10

Eyüp Sultan iftarları Bosna ve Makedonya'da

Üsküp'e ilk kez gittiler, akrabalarıyla kucaklaştılar

İstanbul Eyüp Belediyesi, Bosna Hersek ve Makedonya'daki soydaşlarımızı Ramazan'da unutmadı. Eyüp Sultan'ın toplu iftar geleneği Balkanlarda da yaşatıldı.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve hayırseverler tarafından organize edilen iftar programlarında Balkanlardaki binlerce Müslüman aynı sofrada bir araya gelerek, dünyada zulüm altındaki Müslümanların huzur ve barışı için dua etti. Eyüp Belediyesi'nin Makedonya'da Kalkandelen ve Gostivarlılar, Bosna Hersek'te de Brcko'lular için verdiği iftarlarda, huzur başkenti Eyüp'ten Evlad-ı Fatihana gönül köprüsü kuruldu. Alibeyköy'den de 100'ün üzerinde Balkan kökenli vatandaşımız hayatlarında ilk kez Bosna ve Makedonya'ya gitti. İftar sofrasında eller İslam aleminin huzuru, birliği ve beraberliği için semaya açıldı.

İFTAR SOFRALARI DOLDU TAŞTI

Eyüp Belediyesi tarafından ilk olarak Bosna Hersek'in sınır şehirlerinden Brcko'da Müslümanlar için iftar verildi. Bosna Hersek'in ardından Makedonya'ya geçilirken, Üsküp'ün Kalkandelen şehrinde iki bin kişilik iftar verildi. İftar yemeğine çok sayıda Balkanlarda yaşayan soydaşımız katıldı. Eyüp Belediyesi, Kalkandelen'de verdiği için verdiği iftarın ardından Gostivar'da 2 bin 500 kişi için bir iftar yemeği verdi. Genci yaşlısıyla Gostivarlılar Eyüp Belediyesi'nin iftarında bir araya geldi.

ÜSKÜP'E İLK KEZ GİTTİLER, AKRABALARIYLA KUCAKLAŞTILAR

Gostivar'da verilen iftar yemeğine Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekilleri Aziz Babuşcu, Hüseyin Bürge, Şirin Ünal ve Hasan Turan, Türkiye'nin Makedonya Büyükelçisi Ömür Şölendil, Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, Gostivarlılar Derneği Başkanı Orhan Sipahi, Tüm Balkanlılar Derneği Başkanı Mehmet Selamet ve çok sayıda dernek temsilcisi ile, hayatlarında ilk kez memleketlerine gelen Alibeyköy'de yaşayan Balkan kökenli vatandaşlar katıldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: (DHA)

======================================

(Tür: Dış)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eyüp Sultan İftarları Bosna ve Makedonya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement