Fareler, Kayısı Ağaçlarını Kuruttu - Son Dakika
Güncel

Fareler, Kayısı Ağaçlarını Kuruttu

Fareler, Kayısı Ağaçlarını Kuruttu

Iğdır Tarım İl Müdürlüğü, merkeze bağlı Bayraktutan ve Çalpalı köylerinde çok sayıda kayısı ağacını kurutan farelere karşı mücadele başlattı.

15.07.2011 11:00

Iğdır Tarım İl Müdürlüğü, merkeze bağlı Bayraktutan ve Çalpalı köylerinde çok sayıda kayısı ağacını kurutan farelere karşı mücadele başlattı. Tarım İl Müdürü Nuri Turan, her iki köyde kayısı ağaçlarının kuruması üzerine araştırma başlattıklarını söyledi. Turan, "Farelerin, kayısı ağaçlarının köklerini yiyerek kurumasına neden olduğunu belirledik. Bunu önlemek için sayıları hızla artan farelere karşı mücadele başlattık. Tarla farelerini kayısı ağaçlarından uzak tutmak için bölgedeki yuvalarına zehirli yem bırakıyoruz" dedi.

Iğdır'daki iki köyde kayısı ağaçlarının kuruması üzerine harekete geçen Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili geniş çaplı bir araştırma başlattı. Araştırmanın sonunda tarla farelerinin, ağaçların köklerini kemirerek kurumalarına neden olduğu belirlendi. Tarım İl Müdürü Nuri Turan, kültür bitkilerine zarar verenler arasında tarla farelerinin önemli yeri olduğunu söyledi. Tarla faresinin topraktaki bitki köklerini kemirerek beslendiğini vurgulayan Turan, şunları kaydetti:

"Fareler, kayısı ağaçlarının köklerini diğer ağaçlara göre tatlı olduğu için tercih ediyor. Farelerin çiftçiye zararını en aza indirmek için önlemler aldık. Tarla faresine karşı kimyasal mücadelede zehirli yem kullanıyoruz. Zehirli yemden her işlek deliğe 5- 6 tane buğday bırakılıyor. Tarla faresi sadece kayısı ağacına değil domates, kavun, karpuz, mısıra da zarar veriyor. Zehirli yemin tamamına yakını çiftçilere kilogramı 4 liradan dağıtıldı. 200 kilogram zehirli yemi ise ambarlarda hazır bekletiyoruz. " - Iğdır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fareler, Kayısı Ağaçlarını Kuruttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement