Faruk Cimok "2013 İstanbul Resimleri Sergisi" - Son Dakika
Son Dakika Logo

Faruk Cimok "2013 İstanbul Resimleri Sergisi"

26.02.2013 15:54

Beyoğlu'nun eşsiz atmosferini, Sultanahmet'in mistik aşkının elçisi güvercinleri, Ortaköy'ün muazzam manzarasında muhayyilesiyle baş başa kalan insanların zevkini yansıtan fırça bir kez daha Ankara'ya geri dönüyor.

Mart Kolleksiyon'da '2013 İstanbul resimleri' isimli sergisiyle 5. kez Ankaralı sanatseverlerin karşısına çıkan sanatçı, eserlerinde İstanbul'u resmederken aynı zamanda yaşadığı âna, mekâna, çağa da tanıklık ediyor.

Merkez Bankası başta olmak üzere bir çok önemli kuruma sanat danışmanlığı yapan Faruk Cimok, aynı zamanda Mimar Sinan'da 20 yıldan fazla Resim Teknolojisi eğitimi verdi. Sanatçı, zaman zaman yaptığı 'trajikomik' şakalarıyla da sanat dünyasındaki 'çok bilmişliği' açık ediyor. Klasik resim yapmadan soyuta geçenlere 'takan' Cimok'un kapıcısının eline yağlı boya fırçası verip, ortaya çıkan tabloyu 'usta'lara, Avrupalı sanatçının eseri diye yutturmuşluğu, trafik levhasıyla yarışmada derece almışlığı var.

"O kalabalıkları resmetmeyi sever, kalabalıklar da O'nun resimlerini seyretmeyi."

Bu yüzden sanat dünyasında sarsılmaz, sağlam ve ayrıcalıklı özel bir yere sahiptir. Başkentimizde gerçekleşen en önemli sergilerden biri olma özelliği taşıyan "Faruk Cimok 2013 İstanbul Resimleri" sergisi 19 Şubat - 11 Mart tarihleri arasında Mart Kolleksiyon'da olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Faruk Cimok '2013 İstanbul Resimleri Sergisi' - Son Dakika


Advertisement