Fatih Sultan Mehmet'in Çocukluk Defteri - Son Dakika
Güncel

Fatih Sultan Mehmet'in Çocukluk Defteri

Fatih Sultan Mehmet\'in Çocukluk Defteri

Fatih Sultan Mehmet'in çocukken yaptığı çizimler gün yüzüne çıktı.

06.03.2013 13:56  Güncelleme: 13:58

Aktüel dergisi, Fatih Sultan Mehmet'in çocukluk defterine ulaştı. Fatih'in daha çocukken yaptığı çizimler gün yüzüne çıkmış oldu.

Aktüel dergisin'den Birol Biçer'in derlediği habere göre; Fetih 1453 filmi kadar Fatih Sultan Mehmet'in beyazperdeye yansıyan kişiliği de çok tartışıldı. Oysa Fatih'in gerçek kişiliğine dair en eski izler onun çocukluk defterindeki yazı ve çizimlerinde gizli. Topkapı Sarayı arşivinde bulunan çok eski ve bir çocuk tarafından kullanıldığı anlaşılan bir deftere uzun yıllar kimse ilgi göstermez.

Sonunda 1940'lara doğru geleneksel Türk sanatları ve kültürüne büyük katkılarda bulunan Ord. Prof. Dr. Süheyl Ünver'in dikkatini çeker. Ünver kaynağı konusunda bir türlü emin olamadığı bu defteri uzun aralıklarla gözden geçirir.

Defterin Fatih'in babası Sultan II. Murad Han dönemine ait olduğu kesindir. Yapıldığı kağıtlar da dönemin İtalya'dan getirilen kağıtlarıdır.

Üstelik Hazine-i Humayun'a konacak kadar ve Sultan II. Abdülhamit'in emriyle saray mücellithanesinde ciltlenip bakımı yapılacak kadar da önem gösterilmiştir.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Fatih Sultan Mehmet'in Çocukluk Defteri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement