Federasyon Başkanı Topaloğlu: Türk Okçuluğunda İlk Madalyayı Kazanacağız - Son Dakika
Güncel

Federasyon Başkanı Topaloğlu: Türk Okçuluğunda İlk Madalyayı Kazanacağız

Federasyon Başkanı Topaloğlu: Türk Okçuluğunda İlk Madalyayı Kazanacağız

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, "Rio'da hedef olimpiyat madalyası kazanmak.

13.06.2016 13:15

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, " Rio'da hedef olimpiyat madalyası kazanmak. Türk okçuluğunda olimpiyat madalyası yok. 1996 ve 2000 olimpiyatlarında dördüncülük var. Bu olimpiyatlarda Türk okçuluğunda ilk madalyayı kazanacağız" dedi.

Antalya'da Dünya Okçuluk Federasyonu tarafından 100'üncü Yıl Okçuluk Tesisleri'nde düzenlenen Dünya Kupası'nın 3'üncü ayağının ikinci gününde erkeklerde bireysel atışlar yapıldı. 80 ülkeden 550 sporcunun yarıştığı müsabakalarda Türkiye milli takımı 16 sporcu ile yer alıyor. Türk milli takımı, perşembe günü yapılacak kota yarışlarında takım halinde olimpiyata gitme vizesi almak için mücadele edecek.

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, 80 ülkeden 550 sporcunun yanı sıra antrenör ve idarecilerle 1000 civarında kişinin yarışmada yer aldığını dile getirdi. Türkiye'de ilk defa katılımcı sayısı bakımında yüksek sayıda okçunun mücadele ettiği bir müsabakanın gerçekleştiğine değinen Topaloğlu, yarışmanın olimpiyat öncesi son kota yarışı olduğu için sporcular açısından zorlu geçeceğine dikkati çekti. Çok sayıda Avrupa ülkesinin olimpiyata gitme vizesi henüz almadığı için turnuvaya yoğun ilgi gösterdiğini anlatan Topaloğlu, "Türkiye olarak bireyselde 1 bayan 1 erkek olimpiyat kotası aldık. Antalya'da perşembe günü takım kotaları yarışması yapılacak. Hem erkek hem bayanlarda aldığımız 1'er kişilik kotaları 3'e çıkarmaya çalışacağız. Sporcularımız bu hedefe çok yakın. Burada hedefimize ulaşacağız" dedi.

Yasemin Ecem Anagöz ile Mete Gazoz'un bireyselde Rio'ya gitmeye hak kazandığını anlatan Topaloğlu, iki sporcunun da okçuluk tarihinde olimpiyata katılacak en genç sporcular olduğunu söyledi. Topaloğlu, Mete'nin uzun yıllar okçuluk sporuna hizmet edip, milli takımda da görev yapacağına inandığını dile getirdi.

Olimpiyat hedefinden bahseden Topaloğlu, "Rio'da hedef olimpiyat madalyası kazanmak. Türk okçuluğunda olimpiyat madalyası yok. 1996 ve 2000 olimpiyatlarında dördüncülük var. Bu olimpiyatlarda Türk okçuluğunda ilk madalyayı kazanacağız. Hedefimiz bu. Oyuncularımız bu başarıya ulaşacaklardır. 3 yıldır çalışıyorlar, çok arzulu, çok istekliler" diye konuştu.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Federasyon Başkanı Topaloğlu: Türk Okçuluğunda İlk Madalyayı Kazanacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement