Fener Rum Patriği Bartholomeos Roma'da - Son Dakika
Güncel

Fener Rum Patriği Bartholomeos Roma'da

Fener Rum Patriği Bartholomeos Roma\'da

Patrik Bartholomeos, San Teodoro Ortodoks Kilisesi’nde ayin yönetti.

08.06.2014 15:16

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Roma'daki Ortodoks cemaatinin kilisesi San Teodoro'da Hristiyan aleminin kutladığı "Hamsin yortusu" (Pentecoste) bayramı ayinini yönetti.

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus'un Vatikan'da ev sahipliği yapacağı "Barış için Dua Zirvesi"nin davetli dört liderinden biri olan Fener Rum Patriği Bartholomeos, Roma'da yaşayan Ortodoks cemaatiyle Hamsin yortusu ayininde bir araya geldi. Hamsin yortusunda Hristiyan alemi, " Paskalya'nın ardından geçen 50. günde İsa Mesih'in ölüp tekrar dirilerek göğe yükselişinden sonra Kutsal Ruh'un inişini" kutluyor.

Yaklaşık üç saat süren ayine Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Kenan Gürsoy, Yunanistan'ın İtalya ve Vatikan nezdindeki diplomatik temsilcileri, Forza Italia Partisi Senatörü Lucio Malan, İtalya İslam Toplum Örgütü Başkan Yardımcısı Yahya Pallavicini ile Roma'da yaşayan Ortodoks cemaati üyleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Patrik Bartholomeos, akşam saatlerinde Vatikan bahçelerinde Papa Franciscus'un girişimiyle gerçekleşecek "Barış için Dua Zirvesi"ne İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile katılıp dua edecek. - Roma

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fener Rum Patriği Bartholomeos Roma'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement