Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas Fuarı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas Fuarı Açıldı

Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas Fuarı Açıldı

Fethiye'de, tarımsal üretimde kullanılacak tohum, fide, ilaç, modern alet ve makinelerin sergilendiği 5. Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas Fuarı açıldı.

15.04.2015 19:29  Güncelleme: 20:30

Fethiye tarım fuarı açıldı

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde tarımsal üretimde kullanılacak tohum, fide, ilaç, modern alet ve makinelerin sergilendiği 5'inci Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas Fuarı kapılarını açtı.

Fethiye'nin Karaçulha Mahallesi'ndeki Karaçulha Kapalı Pazaryeri'nde bu yıl 5'incisi organize edilen tarım fuarı törenle açıldı. Marmaris Fuarcılık (MARFO) tarafından 9 bin metrekare alan üzerine kurulan fuar, 75 firma ve 100'den fazla markayı çiftçilerle buluşturdu. Tarımsal üretimde verimlilik ve kaliteyi etkileyen modern alet ve makinelerin sergilendiği fuarda tohum, fide, ilaç ve gübre alım satımı yapılabilecek. Yeni teknoloji ürünü traktörler, toprak işleme, ekim- dikim makineleriyle sulama alet ve makinelerinin de görücüye çıktığı fuar 3 gün boyunca 10.00- 19.00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezilebilecek.

TÖRENLE AÇILDI

Fuarın açılış törenine, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çiftçiler katıldı. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye ekonomisinin yüzde 60'ının turizme, yüzde 40'ının ise tarıma dayalı olduğunu söyledi. Bölgenin tarıma elverişli olmasına rağmen üretilen ürünlerin istikrarlı şekilde satılamadığını anlatan Çalık, bölgede üretici birliğinin kurulması gerektiğini kaydetti.

Bölgedeki tarımsal ürünleri işleyecek bir organize sanayi alanına da ihtiyaç duyulduğunu aktaran Çalık, "Yöre halkı turizmde çalışmakla birlikte tarımla da uğraşıyor. Turizm tek başına halkın karnını doyurmasına yetmiyor. Bu nedenle ürettiğimiz ürünleri markalaştırmamız gerekiyor. Ayrıca üretilen ürünleri ilçemizde faaliyet gösteren turizm tesislerine de tükettirmemiz gerekli. Ürünlerimiz markalaştığı zaman üreticilerimizin daha fazla gelir elde edeceğini düşünüyorum" dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici ise Muğla'nın ekolojik avantajları dolayısıyla önemli bir tarım bölgesi olduğunu anlattı. Muğla'nın bereketli toprakları, uygun iklimi ve coğrafi konumuyla bitkisel ve hayvansal üretimde büyük avantajlar sağladığını vurgulayan Ekici, "Bölgede en çok örtü altı domates, zeytin, narenciye, badem, çam balı ve kültür balıkçılığı yapılıyor. Çam balı, bal mumu ve deniz kültür balıkçılığı üretimde Türkiye'de lideriz. Badem, nar ve örtü altı üretimiyle ülke genelinde üçüncü sırada, narenciye üretiminde ise Ege Bölgesi'nde birinci sıradayız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fethiye Tarım, Hayvancılık, Seracılık, Gıda İhtisas Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement