Fetö'nün Akademik Yapılanmasına Yönelik Operasyon - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Fetö'nün Akademik Yapılanmasına Yönelik Operasyon

27.12.2017 15:48

OHAL kapsamında KHK ile kapatılan Fatih Üniversitesinin akademisyen ve çalışanlarına yönelik İstanbul merkezli 29 ilde gerçekleştirilen operasyonda 59 şüpheli gözaltına alındı.

OHAL kapsamında KHK ile kapatılan Fatih Üniversitesinin akademisyen ve çalışanlarına yönelik İstanbul merkezli 29 ilde gerçekleştirilen operasyonda 59 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, kapatılan üniversitede çalışan ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu tespit edilen, aralarında akademisyenlerin de bulunduğu 171 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Karar doğrultusunda, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul merkezli 29 ilde operasyon başlatıldı.

Soruşturma çerçevesinde, üniversitenin Büyükçekmece Yerleşkesindeki rektörlük binasında Savcı Osman Sağlam ile birlikte İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince arama yapıldı.

Operasyonda 59 şüpheli gözaltına alındı, 112 zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Ayrıca soruşturma bünyesindeki 1 kişinin de daha önceki soruşturmalar kapsamında tutuklu olduğu öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Akademik Yapılanmasına Yönelik Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement