Fetö'nün Darbe Girişimine Dünyadan Tepkiler - Son Dakika
Son Dakika Logo

Fetö'nün Darbe Girişimine Dünyadan Tepkiler

16.07.2016 23:45

SOFYA (AA) – Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü, komşu Türkiye'de FETÖ'nün darbe girişimini şiddetle kınadı, ülke genelinde tüm camilerde akşam namazında sela okundu.

SOFYA (AA) – Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü, komşu Türkiye'de FETÖ'nün darbe girişimini şiddetle kınadı, ülke genelinde tüm camilerde akşam namazında sela okundu.

Başmüftülüğün yayınladığı kınama bildirisinde, darbe eyleminde en büyük zarar görenlerin demokrasinin ana temelleri olan parlamento ve medya olduğu belirtilerek, "Toplumda kaos ve korku uyandırmak isteyen karanlık güçler, sivil vatandaşlara, kurumlara saldırarak, sadece Türkiye'de değil, tüm bölgede güvenlik ve huzuru sarsmaya çalıştılar." ifadesi kullanıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Türk hükümetinin liderliğindeki kardeş Türk halkının demokrasi ve barışçıl yaşamına yönelik bu müdahaleyi etkisiz hale getirebileceğine inancın iletildiği bildiride, saldırılarda hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralananlara acil şifa dilendi.

Başmüftülüğün inisiyatifinde ülke genelinde tüm camilerde akşam namazında sela okundu.

Nüfusu 7 milyonun altında olan Bulgaristan'da yaşayan bir milyonu aşkın Müslüman ve Türklerin büyük bir bölümü akşam namazı sonrası dün gece darbe teşebbüsünde şehit olan asker ve siviller için gıyabi cenaze namazı da kıldılar.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Dünyadan Tepkiler - Son Dakika


Advertisement