FETÖ'nün Kartal'ı da Çakal'ı da Yakalandı - Son Dakika
Güncel

FETÖ'nün Kartal'ı da Çakal'ı da Yakalandı

FETÖ\'nün Kartal\'ı da Çakal\'ı da Yakalandı

FETÖ ile bağlantısı olan dedektiflik bürosu sahibi Bilal Kartal gözaltına alınırken, FETÖ'nün Ege'deki Milli Eğitim imamı İzmir İl Milli Eğitim eski Müdür Yardımcısı Mustafa Çakal cezaevine gönderildi.

21.06.2017 10:23  Güncelleme: 11:40

Türkiye'yi 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle kana bulayan Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonlar hızla sürüyor. Son olarak yapılan iki ayrı operasyonda özel dedektiflik bürosu sahibi Bilal Kartal ile FETÖ'nün Ege'deki Milli Eğitim imamı olan İzmir İl Milli Eğitim eski Müdür Yardımcısı Mustafa Çakal, yakalandı.

PARMAK İZİ ELE VERDİ

Antalya Emniyet Müdürlüğü Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Yunuslar Motorize Ekipler Timi, kendilerini görünce şüpheli hareketlerde bulunan bir kişiyi durdurdu. Panik içinde ilk önce kaçmaya çalışan ve üzerinde A.K. adına sahte kimlik bulunan kişi kısa süre süren kovalamaca sonrası yakalanarak gözaltına alındı

Gözaltına alınan kişi, kaçmadığını kendisinin yanlış anlaşıldığını söyledi. Ancak, DEAŞ üyesi olabileceği şüphesi ile durdurulan kişi, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülünce gerçek ortaya çıktı

Yapılan parmak izi kontrolünde gözaltına alınan kişinin FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra tahliye edilen ancak hakkında tekrar tutuklama kararı çıkartılan FETÖ'nün Ege'deki Milli Eğitim imamı olan İzmir Milli Eğitim eski Müdür Yardımcısı Mustafa Çakal olduğu belirlendi. Çakal'ın ailesi ile birlikte bir arkadaşının yazlığında tatil için Antalya'ya geldiği belirlendi. Çakal, cezaevine konuldu.

SAHTE İMZALI SENET

İzmir'de ünlü bir armatöre Çin'den getirilen özel bir cihazla atılan kopya imza ile adına 50 milyon dolarlık senet düzenleyip işleme koyulmasıyla ilgili yapılan operasyonda gözaltına alınan ve adli kontrol şartı ile serbest bırakılan İzmir Dedektiflik şirketinin sahibi dedektif Bilal Kartal da İzmir'de, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. 50 milyon dolarlık sahte senet tuzağında, FETÖ'nün de parmağı olduğu iddia edilmesi sonrası yürütülen soruşturma tamamlandı.

ÇETE ÇÖKERTİLMİŞ

Daha önce adli kontrol şartı ile serbest bırakılan Kartal, yakalanarak gözaltına alındı. Kartal ile birlikte 4 kişinin daha alındığı ve soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Sahte senet tuzağı kurulan işadamının avukatları, düzenlenen operasyonun ardından "Büyük bir çete çökertildi.

Çetenin kurucusu dedektifin ev ve iş yerinde yapılan aramalar sonucu bazı Afrika ülkelerinde bulunan FETÖ hesaplarına para aktarıldığı, çetenin diğer elemanlarının da FETÖ ile hareket ettiği bilgisine ulaşıldı. Bu şahıslarla ilgili geçmişte İzmir'de 11 operasyon yapılmış ancak hiçbirisinde yakalanma ve gözaltı kararı verilmemiş. Kanımızca FETÖ üyesi savcılara ve mahkemelere denk gelmiş" demişti. Dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan bazı zanlılar da Kartal'la birlikte hareket eden ve aynı operasyonda gözaltına alınan avukat T.Ö'nün FETÖ terör örgütü ile bağlantılı olduğunu öne sürmüştü. (Yeni Asır)

Son Dakika Güncel FETÖ'nün Kartal'ı da Çakal'ı da Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement