Fetö'nün Maltepe'deki İş Dünyası Yapılanması Davasında Karar - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Maltepe'deki İş Dünyası Yapılanması Davasında Karar

Fetö\'nün Maltepe\'deki İş Dünyası Yapılanması Davasında Karar

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Maltepe bölge yapılanmasında yer aldıkları, askeri öğrencilerden sorumluluk, acil ihtiyaçları karşılama, hukuk danışmanlığı ve himmet ödeme gibi örgütsel aktiviteleri yaptıkları iddia edilen, aralarında "ByLock" kullanıcılarının da bulunduğu 16'sı tutuklu,...

30.03.2018 17:15  Güncelleme: 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Maltepe bölge yapılanmasında yer aldıkları, askeri öğrencilerden sorumluluk, acil ihtiyaçları karşılama, hukuk danışmanlığı ve himmet ödeme gibi örgütsel aktiviteleri yaptıkları iddia edilen, aralarında "ByLock" kullanıcılarının da bulunduğu 16'sı tutuklu, 10'u firari 48 sanığın yargılandığı davada, 33 sanığa 2 yıl 1 aydan 10 yıla kadar hapis cezası verildi.
İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısında yapılan duruşmaya 16 tutuklu, 22 tutuksuz sanık ile avukatları katıldı.
Duruşmada sanıklar ve avukatları esas hakkındaki mütalaaya karşı son savunmalarını yaptı.
Sanıkların son sözlerinin ardından, mahkeme heyeti gerçekleştirdiği müzakere sonucu kararını açıkladı.
6 sanığa 8 yıl 9 ay hapis cezası
Mahkeme heyeti, tutuklu sanık B.Y.'un "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 10 yıl, A.K., E.Ş, İ.Y., Ö.F.B., T.G. ile tutuksuz sanık Ş.K.'un aynı suçtan 8 yıl 9 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.
Heyet "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklu sanıklar M.Y., Z.E. ile tutuksuz sanık Y.G.'in 7 yıl 6 ay, tutuklu sanıklar M.H., M.K., Ö.D., Ş.B.'un 6 yıl 10 ay 15 gün, tutuklu sanıklar E.Y., M.D., S.O. ile tutuksuz sanıklar B.A., C.M., M.E.K.'in 6 yıl 3 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasını kararlaştırdı.
"Örgüte üye olmamakla birlikte yardım etme" suçundan 13 sanığa hapis cezası
Tutuklu sanık A.K. ile tutuksuz sanık H.Y.'ın "örgüte üye olmamakla birlikte yardım etme" suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmeden heyet, aynı suçtan tutuksuz sanıklar C.Y., D.E., F.D., F.A., H.B., İ.K., İ.E, M.U, T.K., T.A. ve H.D.'i 2 yıl 1 ay hapse mahkum etti.
Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklar A.K.K., F.K., İ.C., M.H. ve Ö.A.'ın beraatına karar verdi.
Heyet, aldıkları ceza kapsamında tutuklu sanıklar A.K., E.Y., M.D ve S.O.'un tahliyelerine karar verirken, tutuksuz sanıklar Ş.K. ve Y.G'in tutuklanmasına hükmetti.
Mahkeme heyeti, firari sanıklar A.D.E, A.K., A.Y., B.E.S., B.S., B.Ç., D.T., R.G, Y.T. ve Y.G.'in dosyasının ayrılmasını kararlaştırdı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Maltepe'deki İş Dünyası Yapılanması Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement