Fetö'nün Öğrenci Evinden 100 Adet Geçersiz Bir Dolar Çıkmış - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Öğrenci Evinden 100 Adet Geçersiz Bir Dolar Çıkmış

Fetö\'nün Öğrenci Evinden 100 Adet Geçersiz Bir Dolar Çıkmış

Elazığ’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında yargılanan 3 şüphelinin kullandığı evdeki yasaklı yayınlardan kurtulmak isterken yakalandığı ve kitapların arasından 100 adet geçersiz yazılı 1 dolar çıktığı öğrenildi.

12.12.2016 15:34

Elazığ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında yargılanan 3 şüphelinin kullandığı evdeki yasaklı yayınlardan kurtulmak isterken yakalandığı ve kitapların arasından 100 adet geçersiz yazılı 1 dolar çıktığı öğrenildi.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 8 Ağustos 2016 tarihinde merkez Sürsürü Mahallesi'nde bir ihbarı değerlendiren polis, FETÖ/PDY'ye ait kitapları kağıt toplayıcıya vermek isteyen şüpheli Ahmet Ç.'yi gözaltına almıştı. Polis, soruşturmanın devamında ise ev ağabeyi olduğu iddia edilen Ertuğrul Ç. ile evde kalan Harun Ö.yü de yakalamıştı. Kitapların arasından 100 adet birer dolar çıkmıştı.

Silahlı terörü örgütü üyesi olmak suçundan haklarında dava açılan şüphelilerin yargılanması bugün Elazığ Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

Mahkeme heyeti ilk önce sanık Ahmet Ç.'yi dinledi. Ahmet Ç., " 15 Temmuz'da Adıyaman'da evimdeydim. 19 Temmuz'da Elazığ'da bir hastanede stajım başlayacaktı. O yüzden Elazığ'a döndüm. Daha önce tanıştığım ve evden sorumlu olan Hasan isimli şahısla evi tutmak ve eşyaları satarsa almak istediğimi söyledim. Hasan bana 'Tamam evi tut. Eşyaları sana bin 750 civarından satayım' dedi. Ben de eve geldim. Evi kontrol ettiğimde FETÖ kitaplarını gördüm. Evdekiler eşyalarını alacaklarını söylediler ama hala eşyaları vardı. Onlara dokunmadım. Darbe girişiminden sonra kitaplar başıma bela olur diye kurtulmak istedim. Aşağıda kağıt toplayıcıyı gördüm. Kitapları aşağı indirdim ve bu sırada site yöneticisi geldi. Benle tartıştı ve polise haber verdi" dedi.

Evde bulunan dolarlardan haberi olmadığını da ileri süren Ahmet Ç., kendisinden önce evde kalanlara ait olabileceğini söyledi.

Rize'de tutuklu olan ve davaya SEGBİS sistemi ile bağlanan ev ağabeyi olduğu ileri sürülen Ertuğrul Ç. ise, "2012 yılında makine bölümünü kazandım. Ailem muhafazakar bir ailedir. Bu yüzden yurtta kalmamı istiyorlardı. Rize'de FETÖ'ye bağlı FEM Dershanesi'ne gidip onlardan yardım istedim. Orada Ziya isimli bir şahıs ile görüştüm. Beni arayıp, Elazığ'a gittiğimde Hikmet Demirel Yurdu'nda kalmamı söyledi. Bende Elazığ'a geldiğimde yurdu buldum ve orada yardımcı oldular. Beni ilk olarak Sürsürü Mahallesi Bereketli Sokak'taki adrese yerleştirdiler. Burada 2 yıl kaldım. Bu sürede ev ağabeyliğini Haşim isimli şahıs yaptı. 17-25 Aralık süreci olmasına rağmen ailem muhafazakar bir yapıda olduğundan dolayı kalmaya devam ettim. 2016 yılında Sürsürü Mahallesi Divan Sokak'ta bulunan eve gönderdiler ve evin ağabeyi yaptılar. Evde Harun Ö., Yunus K., İbrahim K. ve Mehmet isimli şahıslarda kalıyordu. Ben evin temizlik ve düzeninden sorumluydum. Benim üstümde Ahmet Ç. vardı. Ahmet Ç. bize 2 ya da 3 defa gelmişti. Geldiği zaman evin düzeni ile ilgili sorular soruyordu. Ben ağabeyliği 2016 yılı Haziran ayına kadar yaptım. 4. Sınıf bitmişti fakat alttan derslerim vardı. Sadece sınavlara geleceğim için cemaati bıraktım ve eşyalarımı toplayıp döndüm" diye konuştu.

Mahkeme heyeti sanıkları dinlemesinin ardından Ahmet Ç.'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Öğrenci Evinden 100 Adet Geçersiz Bir Dolar Çıkmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement