Romenler Fidan Dikmek İçin Kayseri'ye Geldi - Son Dakika
Güncel

Romenler Fidan Dikmek İçin Kayseri'ye Geldi

Romenler Fidan Dikmek İçin Kayseri\'ye Geldi

Kayseri'de, Taşhan Köyü Gençlik Grubunun yürüttüğü 'Toprağım Kaymasın' adlı proje kapsamında Romanya'dan 13 öğrenci ve öğretmen Kayseri'ye geldi.

31.10.2013 22:28  Güncelleme: 23:45

Kayseri'de, Taşhan Köyü Gençlik Grubu tarafından yürütülen "Toprağım Kaymasın" adlı AB projesi kapsamında, Romanya'dan bin 667 kilometre yol katederek kente gelen öğrenciler, Erciyes Dağı'ndaki ağaçlandırma çalışmalarına katıldı.

Proje Koordinatörü Mustafa Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AB Gençlik Programları kapsamında yürütülen "Toprağım Kaymasın" adlı proje kapsamında Romanya'dan 13 öğrenci ve öğretmenin Kayseri'ye geldiğini söyledi.

Öğrencilerin Yamula Barajı kıyısındaki Taşhan köyünde yapılan teraslama ve fidan dikim çalışmalarına katıldıklarını ifade eden Yıldız, Kıranardı Kent Ormanı'nda da meşe palamutu topladıklarını kaydetti.

Yıldız, öğrencilerin Kayseri Orman Bölge Müdürlüğünün Erciyes Dağı eteklerindeki ağaçlandırma çalışmalarına da katılarak fidan diktiklerini belirterek, misafirlerine kentin tarihi ve doğal güzelliklerini gezdirdiklerini, geleneksel kıyafafetleri ile yöresel yemekleri de tanıttıklarını anlattı.

Öğrencilerden Corina Cazaauc ise Kayseri'de katıldığı faaliyetlerin kendisini heyecanlandırdığını belirterek, ülkesine dönerken burada yaşayan birşeyler bırakacağı için mutlu olduğunu anlattı.

Ana Maria Udrea da Kayseri'de çok güzel yemekler yediğini, otelde yerine öğrenci ailelerinin yanlarında kalarak kültürlerini öğrenme fırsatı bulduğunu ifade etti.

Romanya'da önemli birisi olmak için ev yapmak, çocuk sahibi olmak ve fidan dikmek gerektiğini anlatan Udrea, önemli biri olmak için gerekenlerden birini burada fidan dikerek gerçekleştirdiğini söyledi.

Orman Bölge Müdürü Ahmet Kara da Romanyalı gençleri Kayseri'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gençlerin kendisini de ziyaret ettiğini ifade eden Kara, "Fidanlığımızı gezdirdik ve fidan yetiştiriciliği hakkında bilgiler verdik. Bugün de programları dahilinde bize eşlik ettiler. Erciyes'in ağaçlandırılmasına onlar da katkıda bulundular. Romanya'dan gelen kardeşlerimizin de burada birer fidanı oldu. Kayseri adına katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Romenler Fidan Dikmek İçin Kayseri'ye Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement