Fildişi Sahili'nde Güvenlik Sorunu - Son Dakika
Güncel

Fildişi Sahili'nde Güvenlik Sorunu

Fildişi Sahili\'nde Güvenlik Sorunu

Abidjan kentinde silahlı gruplar terör estiriyor.

04.07.2014 13:45

Fildişi Sahili'nde 2010'da düzenlenen devlet başkanlığı seçiminden sonra çıkan, 3 binden fazla kişinin öldüğü krizin ardından hayat normalde dönse de Abidjan kenti huzura eremedi.

Fildişi Sahili Devlet Başkanı Laurent Gbagbo'yu "her yöntemi kullanarak" devirmek isteyen ve "mikroplar" olarak adlandırılan silahlı gruplar, seçimin hemen ardından Abidjan'ın kuzeyindeki Abobo bölgesinde ortaya çıkmaya başladı.

Milisler, 10-20  yaşlarında, okula gitmemiş, işsiz gençlerden oluşuyor. Bıçak, pala ve kırık şişe taşıyan gençler genellikle uyuşturucu etkisi altındayken suç işliyor.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Coulibaly Bazoumana, durum karşısında hükümetin boş durmadığını ifade ederek grupların saldırı düzenlediği mahallelere gönderilmek üzere, asker, jandarma ve polislerden oluşan karma bir kuvvetin oluşturulduğunu belirtti.

Korkudan saat 19.00'dan sonra sokağa çıkamadığını belirten bölge sakinlerine göre, bu çözümler yetersiz; örgütlenen "mikropların" doğru yolu bulması için yeni önlemlerin alınması gerekiyor. - Abidjan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fildişi Sahili'nde Güvenlik Sorunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement