Filistin Kültür Bakanı Beypazarı'nı Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Filistin Kültür Bakanı Beypazarı'nı Ziyaret Etti

Filistin Kültür Bakanı Beypazarı\'nı Ziyaret Etti

9 Eylül'e kadar Ankara, İzmir, Manisa ve İstanbul'da gerçekleştirilecek olan Filistin Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye'de bulunan ve Ankara'ya gelen Filistin Kültür Bakanı Anwar Abuishas, Beypazarı Belediye Başkanı M.Cengiz Özalp'in davetlisi olarak Beypazarı'na geldi.

02.09.2013 10:40

Beypazarı Belediye Başkanı M. Cengiz Özalp ve Belediye Meclis üyesi Doğan Yılmaz'ın belediye binası önünde karşıladığı Abuaishas, Belediye Başkanı M.Cengiz Özalp'in makamında bir süre dinlenerek Başkan Özalp'le basına kapalı olarak bir görüşme gerçekleştirdi. Abuishas İsrail baskısından uzak, özgür bir Filistin arzuladıklarını, Suriye ve Mısır'daki olayların çok üzücü olduğunu ifade etti.

Filistin Kültür Bakanı Anwar Abuaishas, Mescidi Aksa'nın yer aldığı bir hediyeyi Başkan Özalp'e takdim ederken, "Bu hediyeyi Mescidi Aksa'nın içinde bulunduğu tehlikeye dikkat çekmek amacıyla veriyorum. Mescidi Aksa'nın altında yapılan kazı çalışmaları nedeniyle burası tehlikede. İnşallah başkanımızı da bu kutsal yeri ziyarete bekliyor, bu hediyemize baktıkça da davetimizi hatırlamasını istiyoruz" dedi.

Siyonist işgalciler son birkaç yıldır Mescidi Aksa'yı yıkabilmek için farklı bir metot izliyorlar. Eski yahudi eserlerini ortaya çıkarmaya çalıştıkları gerekçesiyle Mescidi Aksa çevresinde ve altında kazılar yapılıyor. Bu kazıların asıl amacının ise mescidin temellerinin altında boşluklar oluşturulması, temellerinin dayandığı kayaların tahrip edilmesi ve böylece mescidin kendiliğinden yıkılmasına yol açılması olduğu belirtiliyor. Abuishas bu duruma dikkatleri çekerek bir an önce bu kazılara son verilmesinin gerektiğini ifade ediyor.

Başkanlık makamında yapılan görüşme sonrası Beypazarı Belediye Meclis üyesi Doğan Yılmaz'ın eşlik ettiği Filistin Heyeti ve Bakan Abuishas Beypazarı telkarilerinden oluşan bir çok hediye aldı. Daha sonra tarihi demirciler sokağı gezen Filistin heyeti, Beypazarı Taş Mektep'te Beypazarı yöresel yemeklerini tadarak, Hıdırlık Tepesi'nde Beypazarı'nı kuş bakışı izleyip çay içtiler.İlçeyi çok beğenen Abuishas, kendisine eşlik eden gazeteciler ve zabıta ekiplerine de teşekkür ederek Beypazarı'ndan ayrıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Filistin Kültür Bakanı Beypazarı'nı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement