Finlandiya'da sokağa çıkan öğrenciler, NATO karşıtı gösteri yaptı - Son Dakika
Güncel

Finlandiya'da sokağa çıkan öğrenciler, NATO karşıtı gösteri yaptı

NATO'ya girmek için başvuru yapan ancak Türkiye'nin vetosuyla karşılaşan Finlandiya'da öğrenciler sokağa çıktı. Başkent Helsinki'de NATO karşıtı gösteri yapan öğrenciler, "NATO'ya hayır, barışa evet" ve "ABD ellerini Finlandiya'dan çek" gibi sloganlar attılar.

04.06.2022 18:45  Güncelleme: 23:38

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olmak için girişimlerini hızlandırarak başvuruda bulunmaları gündemde yerini koruyor. Türkiye, iki ülkenin NATO'ya girmesini teröre verdikleri destek nedeniyle olumsuz yaklaşıyor. İsveç ve Finlandiya'nın Türkiye'nin olumsuz tutumunu değiştirmek için ikna çabalarına devam ediyor.

Finlandiya'da NATO'ya girmek istemeyen öğrenciler protesto gösterisinde bulundu

BAŞKENT SOKAKLARINDA NATO KARŞITI GÖSTERİ

Bir yandan Finlandiya'nın NATO'ya girmek için çabaları devam ederken, başkent Helsinki'de bir gösteri düzenlendi. NATO'ya girmek istemeyen bir grup gösterici, "NATO'ya hayır, barışa evet", "ABD ellerini Finlandiya'dan çek" sloganlarıyla protestoda bulundular.

Finlandiya'da NATO'ya girmek istemeyen öğrenciler protesto gösterisinde bulundu

ASKERİ GEÇİT TÖRENİ DE DÜZENLENDİ

Aynı gün Finlandiya'daki Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla başkent Helsinki'de geçit töreni düzenlendi. Ağır silahların da yer aldığı geçit töreninde savaş uçakları ve helikopterler de alçaktan uçuş yaptı. Finlandiya polisinin geniş güvenlik önlemleri aldığı gösteriye Fin halkının ilgisi büyüktü. Finlandiya Deniz Kuvvetlerine bağlı savaş gemileri de, Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla limana demir attı.

Finlandiya'da NATO karşıtı gösteri düzenlendi
Finlandiya\'da sokağa çıkan öğrenciler, NATO karşıtı gösteri yaptı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Finlandiya'da sokağa çıkan öğrenciler, NATO karşıtı gösteri yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement