Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Vaskunlahti Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Vaskunlahti Açıklaması

Finlandiya\'nın Ankara Büyükelçisi Vaskunlahti Açıklaması

Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, "Her yıl 200 bin kadar Finlandiyalı turist Türkiye'yi ziyaret ediyor."

29.11.2012 15:27

Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, "Her yıl 200 bin kadar Finlandiyalı turist Türkiye'yi ziyaret ediyor. Hem Türkiye'ye hem de Bodrum'a daha fazla turisti getirmek için neler yapabiliriz diye görüşmeye geldik" dedi.

Büyükelçi Vaskunlahti, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan'ı makamında ziyaret etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vaskunlahti, Bodrum'u çok beğendiğini söyledi.

Türkiye'ye yılda yaklaşık 200 bin turist geldiğini belirten Vaskunlahti,

"Konsolosluklarımızın biri Bodrum'da olduğu için ziyaret etmek ve beraberce Finlandiya Türkiye ilişkilerini daha iyi şartlara nasıl taşıyabiliriz diye yerinde görmek için geldim. Her yıl 200 bin kadar Finlandiyalı turist Türkiye'yi ziyaret ediyor. Hem Türkiye'ye hem de Bodrum'a daha fazla turisti getirmek için neler yapabiliriz diye görüşmeye geldik" dedi.

Bodrum'a ilk kez geldiğini, ancak önümüzdeki süreçte devamlı geleceğini ifade eden Vaskunlahti, "Bu Bodrum'a ilk ziyaretim. Ama bunun tek kalmayacağını biliyorum. Önümüzdeki günlerde yakından gezmek ve görmek için geleceğim. Bodrum'un girişinde filomingolarla karşılaşmak da güzel oldu benim için. Şehri ve etrafındakileri görmek hoşuma gitti, daha da göreceğim" diye konuştu.

Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ise Büyükelçi Nina Vaskunlahti'nin ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Kendilerine ziyaretlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Amacımız Türkiye ile Finlandiya ilişkilerini geliştirmek, turizm alanındaki ilişkileri arttırmak. Turizmde Finlandıyalı insanların Bodrum'a daha çok gelmesini sağlamak istiyoruz" dedi.

Muhabir: Ali Ballı

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Vaskunlahti Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement