MİT TIR'ları Davasında Savcı 'Davalar Birleşsin' Dedi, Mahkeme Reddetti - Son Dakika
Güncel

MİT TIR'ları Davasında Savcı 'Davalar Birleşsin' Dedi, Mahkeme Reddetti

MİT TIR\'ları Davasında Savcı \'Davalar Birleşsin\' Dedi, Mahkeme Reddetti

Savcı, Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı "MİT TIR'ları haberi davası"nın, savcılar ile askerlerin yargılandığı davayla birleştirilmesini istedi, mahkeme talebi reddetti.

22.04.2016 11:46  Güncelleme: 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntü ve haber yayınladıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün yargılandığı davanın üçüncü duruşması başladı. Savcı, Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı "MİT TIR'ları haberi davası"nın, Yargıtay 16. dairede görülen ve savcılar ile askerlerin yargılandığı davayla birleştirilmesini istedi. Savcının "birleştirme" talebi mahkeme tarafından reddedildi.

DURUŞMA KAPALI GÖRÜLDÜ

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Can Dündar ve Erdem Gül ile avukatları katıldı. Kapalı yapılmasına karar verilen duruşmada Dündar ve Gül'ün eşleri de yer aldı.


DESTEK İÇİN ADLİYEYE GELDİLER

CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, Ali Şeker ile HDP Milletvekili Garo Paylan ve Osman Baydemir, CHP eski Milletvekili Süleyman Çelebi, DİSK eski Genel Başkanı Kemal Türkler'in kızı Nilgün Türkler, Gazeteci Yazar Hasan Cemal'in de aralarında bulunduğu grup, Gül ve Dündar'a destek vermek için adliyeye geldi.

SAVCI, DAVALARIN BİRLEŞMESİNİ İSTEDİ

Savcı, Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı "MİT TIR'ları haberi davası"nın, Yargıtay 16. dairede görülen ve savcılar ile askerlerin yargılandığı davayla birleştirilmesini istedi.

MAHKEME REDDETTİ

Can Dündar ve Erdem Gül'ün avukatları da davaların birleştirilmemesini talep etti. Mahkeme heyeti talebi değerlendirmek için duruşmaya ara verdi. Daha sonra kararını açıklayan mahkeme, savcının "birleştirme" talebini reddetti.

DURUŞMA ERTELENDİ

Can Dündar - Erdem Gül duruşmasında savcı Evliya Çalışkan'a mütalaasını hazırlaması için süre verildi. Duruşma 6 Mayıs'a ertelendi.

"PLAN ÇÖKTÜ"

Can Dündar ve Erdem Gül duruşma sonrası açıklama yaptı. Can Dündar bugünkü karardan çok mutlu olduğunu belirterek "plan çöktü, beraate bir adım daha yaklaştık" dedi.


CAN DÜNDAR: BİR ZAFER DAHA!

Savcı, "MİT TIR'ları haberi davası"nın, Yargıtay 16. dairede görülen ve savcılar ile askerlerin yargılandığı davayla birleştirilmesini istedi. Can Dündar ise attığı tweet'te bu talebin kabul edilmediğini söyledi. 'Bir zafer daha' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MİT TIR'ları Davasında Savcı 'Davalar Birleşsin' Dedi, Mahkeme Reddetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • ulkuculer: Yazmayin bakalım akzirtolar tarih hepsini yazıyor, sizin vatana ihanetinizi biz beynimizin kazidik 10 12 Yanıtla
  • ulkuculer: Islamin şartı 7 olmuş dedi akp millet vekili niye tek kelime yazmiyorsunuz aktroller 9 8 Yanıtla
  • dogus: CAN DUMDAR VE ERDEM GULL MUDUR NE KARIN AGRISIYSA DIREKK IDAMMMM SEHPASIII 6 11 Yanıtla
  • CEMAL: YA BUCAN DÜNDAR 6 MİLYONU NERDEN BULDU MİRASMİ KALDI YOKSA ABD AB BABA LARI GÖNDERDİ MALİYECİLER NERDE UYUYORMU FAKİR BİRİ OLSA PEŞİNE DÜŞERDİLER 7 8 Yanıtla
  • kolpa çarşı: VATANA HAINLIK YAPANLARI ASACAN 8 6 Yanıtla
  • ulkuculer: Andimiz kaldirilirken tek kelime yazmiyorsunuz aktroller 10 2 Yanıtla
  • vatan sever: Vatan hainleri umarım tez vakitte hak ettiğinizi bulursunuz Sezgin tanrıkulu vatan haini öcalanın avukatı, diğerleride T.C , Atatürk düşmanı ve vatan haini 6 6 Yanıtla
  • EFE: Ooooo hainlere destek icin gelenler cok iyi ittifak halinde bu goruntu herseyi anlatıyor zaten....supheye gerek yok 7 4 Yanıtla
  • etr: BU NLAR TAM BIR HAIN BAŞTA CHP LI MILLETVEKILLERI OLMAK UZERE TAMAMININ DOKUNULMAZLIKLARI KALKMASI GEREK VE TUTUKLANMALARI LAZIM 3 8 Yanıtla
  • ulkuculer: Haburda teroristleri davul zurnayla karşılarken niye tek kelime yazmiyorsunuz aktroller 7 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement