FMV Işık Okulları Öğrencisi Zülal Zeren Rekora Doymuyor - Son Dakika
Güncel

FMV Işık Okulları Öğrencisi Zülal Zeren Rekora Doymuyor

FMV Işık Okulları Öğrencisi Zülal Zeren Rekora Doymuyor

İlkokul ikinci sınıfta başladığı yüzme sporunda bugüne dek sayısız başarılara imza atan FMV Özel Erenköy Işık Lisesi öğrencisi Zülal Zeren, 17. Mersin Akdeniz Oyunları'nda yeni bir rekor daha kırdı.

24.07.2013 15:39

12 yıllık öğretim hayatını FMV Özel Erenköy Işık Lisesi'nde tamamlayan genç milli yüzücü Zülal Zeren, 17. Mersin Akdeniz Oyunları'ndan bronz madalya ile döndü. 1995 doğumlu Zeren, Kadınlar 200 metre Sırtüstü yarışında, 2:14.93′lük derecesi ile 2011 yılından beri kırılamayan Hazal Sarıkaya'ya ait 2:15.40′lık Açık Yaş Türkiye Rekoru'nu da kırmış oldu.

Bu yıl "İkinci yuvam" dediği ve yüzme hayatına ilkokul sıralarında adım attığı FMV Özel Erenköy Işık Lisesi'nden mezun olan Zeren, öğrenim hayatı boyunca okulunu her yıl düzenlenen okullar arası yüzme yarışlarında başarıyla temsil etti. 2012 yılının Mayıs ayında gerçekleşen Türkiye Liseler Yüzme Şampiyonası'nda üç kategoride 50 -100-200 metre sırtüstünde Türkiye Birincisi olan Zeren, ilk Türkiye birinciliğini ise 10 yaşında kazanmıştı. Türkiye'de en genç yaşta milli sporcu seçilen (12 yaşında) 6 kız sporcumuzdan biri olan Zeren, 12 yaşına gittiği ilk Milli Takım yarışında Almanya'nın Darmstadt kentinden 200 metre sırtüstünde altın madalya alarak geri döndü.

14 yaşında Polonya'da düzenlenen Multinations yarışında 50 metre sırtüstünde 3. oldu ve ülkemize bir bronz madalya kazandırdı. 15 yaşında ise Varna'da düzenlenen Balkan Gençler Şampiyonası'nda 50 metre sırtüstünde Balkan rekoru kırdı ve altın madalya aldı. Ayrıca 100 metre sırtüstünde ise ikinci olarak gümüş madalya kazandı.

Başarıları bu yarışlardan sonra da bugüne dek aralıksız devam eden genç yüzücü, bu yıl mezun olduğu FMV Özel Erenköy Işık Lisesi'nin ardından öğrenim hayatına Amerika Ohio State Üniversitesi'nde burslu olarak devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel FMV Işık Okulları Öğrencisi Zülal Zeren Rekora Doymuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement