Foça Belediyesi'nden Mersin'deki Şehit Ailesine Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Foça Belediyesi'nden Mersin'deki Şehit Ailesine Ziyaret

Foça Belediyesi\'nden Mersin\'deki Şehit Ailesine Ziyaret

Foça Belediye Başkanı Demirağ, İzmir Foça'daki PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen'in Mersin'in Erdemli ilçesindeki ailesini ziyaret etti.

27.08.2012 13:25  Güncelleme: 13:39

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve belediye meclis üyeleri, İzmir Foça'daki PKK tarafından düzenlenen hain saldırıda şehit olan kahraman Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen'in Mersin'in Erdemli ilçesindeki ailesini ziyaret etti.

Demirağ ve beraberindeki belediye meclis üyeleri Osman Yurtsever ile Ceyhun Çetin ilk olarak Erdemli'ye bağlı Limonlu Beldesi'nin Belediye Başkanı Mehmet Topkara ve şehidin babası Limonlu Belediye Meclis Üyesi Cengizhan Özmen'i ziyaret etti. Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Limonlu Belediye Başkanı Mehmet Topkara, "Foça halkı ve belediyesi ile bu şekilde tanışmak ve kaynaşmak istemezdik. Malum üzücü bir olay başımızdan geçti. Foça halkı ve Foça Belediyesi bizi bu zor günümüzde yalnız bırakmadı. Kendi canlarından can vermeye çalıştılar. Kendilerine sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Bundan sonraki süreçte de kendileri ile dostluğumuzun ilerlemesini ve onlarla kaynaşmayı istiyoruz" dedi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da, "Ülkemizde bu tür olayların yaşanması bizleri çok üzüyor. Foça'da daha önce hiç bu şekilde bir olay gerçekleşmemişti. Hiç beklemediğimiz bir olaydı. Ne yazık ki iki tane gencimizi şehit verdik. Onlar artık Foça'nın da evlatları, Foça artık onların ailesinin de memleketidir" dedi.

Belediye olarak şehit ailelerinin yardımda bulunmak istediklerini ifade eden Demirağ, "Meclis toplantılarımızda da bunu gündeme getiriyoruz. Foça'da şehitlerimizin adlarının yaşatılması içinde bir çalışmamız olacak. Şehit ailelerimizin her zaman yanlarında olacağız" diye konuştu.

Daha sonra şehidin mezarına giden grup burada dualar okudu. Şehidin Babası Cengizhan Özmen ise, "Oğlum ölmedi. Peygamber ocağından Peygamber kucağına gitti. O daha çok gençti. 26 yaşındaydı. Cenab-ı Allah bize şehit ailesi olmayı hak görmüştür. Yapacak bir şey yok. Tüm Foça halkına, bütün herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Şehit kardeşleri Durmuş ve Samet Özmen de ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Ziyaretlere CHP Erdemli İlçe Başkanı Hidayet Oğuz'da katıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Foça Belediyesi'nden Mersin'deki Şehit Ailesine Ziyaret - Son Dakika


Advertisement