Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin, Gaziantep İpek Yolu Fotoğraf Sanatı Derneği (GİFSAD) iş birliğinde düzenlediği 'Gaziantep'in Yaşayan Kültürü ve Zanaatı' konulu 6. Fotomaraton Görüntü Avcılığı Yarışması'na 315 kişi 1205 fotoğraf ile katıldı.
Farklı illerden gelen fotoğrafçılar 3 gün boyunca, şehrin farklı noktalarında tarihi, kültürel ve Gaziantep'in özgün el sanatlarını yansıtan kareleri görüntülediler. Bakırcılık, sedefçilik, dericilik, sabunculuk, baklavacılık, kendircilik gibi zanaatlar usta fotoğrafçılar tarafından fotoğraflanarak Gaziantep'in fotoğraf arşivini zenginleştirdiler.
Gaziantep'e farklı illerden gelen fotoğrafçılar, Gaziantep'in mistik ve tarihi dokusunu fotoğraflayabilmenin büyük bir şans olduğunu ve her fotoğrafçının mutlaka Gaziantep'e gelerek görsel arşivini zenginleştirmesi gerektiğini dile getirdiler.
Birinciliği Giresun'dan Kemal Özkılıç, İkinciliği Konya'dan Adnan Aykan, Üçüncülüğü İstanbul'dan Masis Üşenmez'in aldığı yarışma ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz "Altı yıldır düzenli olarak yapılan Fotomaraton Görüntü Avcılığı Yarışması, her yıl artan katılımcı sayısı ile kendi rekorunu kırıyor. Yüzlerce fotoğraf sanatçısı ilimize gelip ilimizin güzelliklerini görüntülüyorlar, sadece ilimizde değil farklı illerde değişik zamanlarda yapılan sunumlarda ve sergilerde kullanılan fotoğraflarla da ilimizin tanıtımı yapılıyor. Yarışmayı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da GIFSAD iş birliği ile düzenledik. GIFSAD yönetiminin yarışmanın duyurulması, gerçekleşmesi ve katılımın sağlanması hususunda çok önemli katkıları oluyor. Değerli katkılarından dolayı GİFSAD'a, TFST'ye ve yarışmaya katılan fotoğraf sanatçılarına teşekkür ediyoruz." dedi.
GİFSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Özkaya da; 'Yarışmanın Türkiye'de yapılan fotomaratonlar içinde en fazla katılımcısı olan yarışma olması sebebiyle, maratona gösterilen ilgiden çok memnunuz, GİFSAD olarak her sene farklı konseptlerle önemli etkinliklere imza atarak Gaziantep'in fotoğraf sanatına ilgisini ulusal ve uluslararası düzeye çekmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda şehrimizi de en iyi şekilde temsil ettiğimizi inanıyoruz. Gaziantep'in yerel yönetimlerinin sanata verdiği destek takdire şayan. Bu konuda özellikle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne hizmetleri için teşekkür ederiz' dedi.
Son Dakika › Güncel › Fotomaraton Her Yıl Kendi Rekorunu Kırıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?