Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın Afrika Ziyareti - Son Dakika
Son Dakika Logo

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın Afrika Ziyareti

18.07.2014 14:06

Hollande, Fildişi Sahili'nin Fransa'ya olan borcunu azaltan bir anlaşma imzaladı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Afrika ziyareti kapsamında gittiği Fildişi Sahili ile "borç affı anlaşması" imzaladı.

Fildişi Sahili Dışişleri Bakanı Charles Koffi Diby'nin açıklamasına göre, başkent Abidjan'da dün düzenlenen ekonomik foruma mevkidaşı Alassane Outara ile katılan Hollande, Fildişi Sahili gibi gelişmekte olan bir ülkenin desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, ülkenin Fransa'ya olan borcunu 913 milyon avro civarında azaltacak bir anlaşma imzaladı.

Diby'ye göre, "Borç Azaltma ve Kalkınma" (CDD) adlı anlaşma sayesinde, Fransa, 209 milyon avroluk bir yardımla 6 büyük sektörün gelişmesine de katkıda bulunacak.

Fildişi Sahili Cumhurbaşkanı Outara ise forumda yaptığı konuşmada, ekonomisinin yaklaşık yarısını oluşturan 700'e yakın Fransız şirketinin, ülkede 35 bin kişiye istihdam sağladığını belirtti.

Öte yandan Hollande, forumda, ülkede 5 Haziran'dan bu yana 40 kişinin ölümüne sebep olan şiddetli yağışlara da değinerek, eylül ayında Rotterdam'da düzenlenecek iklim konferansında alınabilecek önlemleri tartışacaklarını kaydetti.

Ülkenin tamamında etkili olan yağışlar nedeniyle yaklaşık 6 bin hektarlık zirai ürün zarar görmüştü. - Abidjan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın Afrika Ziyareti - Son Dakika


Advertisement