Fransa Dışişleri Bakanı Fabius, ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius, ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile Görüştü

İki bakan, İran'ın nükleer programı hakkında konuştu.

05.11.2014 18:31

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile bir araya geldi.

Fransa Dışişleri Bakanlığı'nda görüşen Fabius ve Kerry, daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Fabius, Amerikalı mevkidaşı ile yaptığı görüşmede, Suriye, Irak, IŞİD tehdidi, İsrail- Filistin ilişkileri ve İran'ın nükleer faaliyetleri konularının ele alındığını söyledi.

Fabius, İran'ın kendi sivil nükleer programını üretme hakkına dikkati çekerken Kerry de kimseye zarar vermemesi halinde her ülkenin kendi nükleer faaliyetlerini yürütme hakkı olduğuna işaret ederek  "Barışçıl bir yol izlenmesi halinde İran'ın kendi nükleer programını üretme hakkı var " ifadelerini kullandı.

Müzakereleri İran adına yürüten Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ve Kerry, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'la 9-11 Kasım'da Umman'ın başkenti Muskat'ta bir araya gelecek. Görüşmede, bir sonraki müzakerelerin yeri ve zamanının belirlenmesi bekleniyor.

İran ile 5+1 ülkeleri arasında İsviçre'nin Cenevre kentinde 24 Kasım 2013 tarihinde yapılan müzakerelerde geçici anlaşmaya varılmış ve bu anlaşma uyarınca taraflar arasında 20 Temmuz'a kadar kapsamlı anlaşmaya ulaşılması öngörülmüştü. Ancak farklılıkların giderilememesi nedeniyle müzakereler 24 Kasım'a kadar uzatılmıştı. - Arkansas

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa Dışişleri Bakanı Fabius, ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement