Galatasaray Kaleci Antrenörü Taffarel: Fenerbahçe'yi Yenerek Sadece Bir Maç Kazandık - Son Dakika
Güncel

Galatasaray Kaleci Antrenörü Taffarel: Fenerbahçe'yi Yenerek Sadece Bir Maç Kazandık

Galatasaray Kaleci Antrenörü Taffarel: Fenerbahçe\'yi Yenerek Sadece Bir Maç Kazandık

Galatasaray Kaleci Antrenörü Claudio Taffarel, DHA'ya özel açıklamalarda bulundu.

10.12.2011 12:32

"takımda MÜKEMMEL BİR BERABERLİK, ARKADAŞLIK VE DOSTLUK VAR"

"MUSLERA ÇOK İYİ BİR KALECİ, GALATASARAY'DA BİRÇOK BAŞARI YAKALAYACAĞINA İNANIYORUM"

"PLAY-OFF SİSTEMİ, LİGİ BİR ADIM GERİYE GÖTÜRÜYOR"

"TRANSFERE BAŞKAN KARAR VERECEK"

"HENRY'NİN KAFA VURUŞUNU KURTARDIĞIM AN NE KADAR BÜYÜK BİR İŞ YAPTIĞIMIN FARKINDA DEĞİLDİM"

Galatasaray Kaleci Antrenörü Claudio Taffarel, DHA'ya özel açıklamalarda bulundu. Beşiktaş Antrenörü Roland Koch'la beraber Karaköy'de bir çiğ köftecinin açılışına katılan Brezilyalı efsane file bekçisi, Fenerbahçe'yi mağlup ettikleri için mutlu olduklarını, fakat bunun sadece bir maç olduğunu ve fazla büyütülmemesi gerektiğini söyledi.

Taffarel, Fenerbahçe'yi mağlup ederek liderliği ele geçirdikleri için mutlu olduklarını ifade ederek, "Fenerbahçe müsabakasına çok iyi hazırlanmıştık. Bizim için özel ve önemli bir karşılaşmaydı. Sonuçta bir kupa kazanmadık, sadece maçta galibiyeti elde ettik ve bu durum tabii ki bizi mutlu etti. Şimdi sıkı çalışarak yolumuza devam edeceğiz. Önümüzde önemli bir Trabzonspor mücadelesi var" dedi.

"TAKIMDA MÜKEMMEL BİR BERABERLİK, ARKADAŞLIK VE DOSTLUK VAR"

Brezilyalı antrenör, Galatasaray'daki futbolculuk dönemindeki havanın yavaş yavaş bu takımda da yakalandığını dile getirerek, "Zaten buraya bizim zamanımızda futbolcular arasında olan samimiyeti ve kazanma arzusunu getirmeye geldim. O eski havayı yakalamak için geldim. Şu anda yavaş yavaş o havayı yakalıyoruz. Bu takımda mükemmel bir beraberlik, arkadaşlık ve dostluk var. Bu durumdan dolayı oldukça memnunum" diye konuştu.

"MUSLERA ÇOK İYİ BİR KALECİ, GALATASARAY'DA BİRÇOK BAŞARI YAKALAYACAĞINA İNANIYORUM"

Sezon başında eleştirilere maruz kalan, ancak son haftalardaki formuyla taraftarın güvenini kazanan Fernando Muslera'yı da değerlendiren efsane file bekçisi, "Bazen kalecilere haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Muslera çok iyi bir kaleci. Bu takımda birçok başarı yakalayacağına inanıyorum. Muslera'ya Türkiye'ye geldiği günden itibaren buraya alışması, adapte olması için yardımcı olmaya çalışıyorum. Kendi tecrübelerimi aktarıyorum ve başarılı olması için elimden geleni yapıyorum" ifadelerini kullandı.

"PLAY-OFF SİSTEMİ, LİGİ BİR ADIM GERİYE GÖTÜRÜYOR"

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon uygulamaya konulan Play-Off sistemini de değerlendiren Brezilyalı antrenör, "Bu, ligi bir adım geriye götüren bir sistem. Aslında daha farklı olmalı. Ancak bundan sonra bu sistem devam edecekse buna saygı duyarız. Mecburen bu sisteme göre hazırlanacağız, yapacak bir şey yok" dedi.

"TRANSFERE BAŞKAN KARAR VERECEK"

Efsane file bekçisi, devre arasında transfer yapılabileceğini vurgulayarak, "Buna başkan karar verecek. Uygun bir durum olursa tabii ki devre arasında transfer yapılabilir" ifadelerini kullandı.

"HENRY'NİN KAFA VURUŞUNU KURTARDIĞIMDA NE KADAR BÜYÜK BİR İŞ YAPTIĞIMIN FARKINDA DEĞİLDİM"

Taffarel, 2000 senesinde Arsenal'e karşı oynadıkları UEFA Kupası final müsabakasında Thierry Henry'nin kafa vuruşunu kurtardığı an ne kadar büyük bir iş yaptığının farkında olup olmadığının sorulması üzerine, "O anda farkında değildim. Bunun ne kadar büyük ve önemli bir şey olduğununun daha sonra farkına vardım. Bu pozisyon bugün bile konuşuluyor, halen hatırlanıyor. Tabii ki bu benim için büyük bir gurur. O günleri yaşadığım için çok mutluyum. UEFA Kupası'nı kazandıktan sonra büyük bir gurur yaşadık. Türk milletinin bizi kucaklaması, gösterdikleri sevgi çok güzel bir olaydı" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Galatasaray Kaleci Antrenörü Taffarel: Fenerbahçe'yi Yenerek Sadece Bir Maç Kazandık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement