Gazeteci Bashar Kadumi İçin Suriye Konsolosluğu Önünde Eylem - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Bashar Kadumi İçin Suriye Konsolosluğu Önünde Eylem

Gazeteci Bashar Kadumi İçin Suriye Konsolosluğu Önünde Eylem

Suriye'de bir yıldır kendisinden haber alınamayan Filistinli gazeteci Bashar Fehmi Kadumi için eşi ve meslektaşları, kaçırılmasının yıldönümünde Suriye Konsolosluğu önünde eylem yaptı.

20.08.2013 23:00

Suriye'de bir yıldır kendisinden haber alınamayan Filistinli gazeteci Bashar Fehmi Kadumi için eşi ve meslektaşları, kaçırılmasının yıldönümünde Suriye Konsolosluğu önünde eylem yaptı. Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi, "Eşimin sağlıklı bir haberini duymak istiyorum" dedi.

Haber yapmak için gittiği Suriye'de tam bir yıldır haber alınamayan gazeteci Bashar Fehmi Kadumi için meslektaşları eşi ve çocukları İTÜ Maçka Kampüsü'nün önünde toplandılar. Buradan Suriye Konsolosluğuna yürüyen grup 'Suriye Bashar'ı bize geri ver' şeklinde sloganlar attı.

Arkadaşları Bashar Kadumi'nin pankart şeklinde hazırlanmış basın kartını konsolosluk binasına astı. Burada bir açıklama yapan Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi, eşinin sağlıklı bir haberini duymak istediğini belirtti. Eşinin Suriye'nin Halep şehrine haber yapmaya gittikten sonra dönmediğini belirten Kadumi, "Bugün tam bir yıl oldu. Geçen yıl öğlen saatlerinde meydana gelen olaydan bu yana hayatımız değişti. Her hafta karda yağmurda 'Suriye Bashar'ı bize geri ver' diye seslendik. Görüşmediğimiz siyasetçi görüşmediğimiz kimse kalmadı. Suriye Bashar bizim kayıtlarımızda yok dedi hep. Elinden bir şey geli de yapmayanların vicdanlarına sesleniyorum. Bizim için bir şey yapın. Çocuklarım babalarının ben eşimin sağlıklı bir haberini hayatta olduğunu duymak istiyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından uzun süre konsolosluk önünde duran grup daha sonra dağıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gazeteci Bashar Kadumi İçin Suriye Konsolosluğu Önünde Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement