Gazeteci Metin Turan'ın Serbest Bırakılması İçin Girişim - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Metin Turan'ın Serbest Bırakılması İçin Girişim

Gazeteci Metin Turan\'ın Serbest Bırakılması İçin Girişim

Akdeniz Gazeteciler Cemiyeti'inden, Mısır'ın Roma Büyükelçiliği’ne mektup

18.11.2013 18:20

Merkezi Roma'da bulunan Akdeniz Gazeteciler Cemiyeti (AGM), Mısır'ın İtalya Büyükelçiliği'ne, Mısır'da tutuklu bulunan TRT Kahire Muhabiri Metin Turan'ın durumundan endişe duyulduğunu belirten ve serbest bırakılmasını talep eden mektup gönderdi.

Başkanlığını Türk ve İtalyan vatandaşı gazeteci Dündar Keşaplı'nın yaptığı AGM'den yapılan açıklamada, başkan Keşaplı'nın Mısır'ın Roma Büyükelçisi Mohamed Farid Mohamed Monib'e, Metin Turan için mektup yolladığı bildirildi.

Keşaplı mektubunda, "demokrasi adına yaşanan daha önce pekçok çatışma ortamında olduğu gibi özgür ve doğru bilgi akışının sağlanmasının, ülkelerin kalkınmasında merkezi bir rol oynadığını" belirtti.

AGM Başkanı Keşaplı, TRT Kahire Muhabiri Turan'ın geçen ağustos ayından beri tutuklu bulunduğuna dikkat çektiği mektubunda, Turan'ın fiziki koşulları ve sağlık durumuyla ilgili büyüyen endişelerini Mısır'ın İtalya Büyükelçisi'ne aktardı.

Dündar Keşaplı, Metin Turan'ın bir an önce serbest bırakılarak, ülkesine hizmet etmesinin sağlanması umutlarını da dile getirdi.

Keşaplı, AGM olarak Turan'ı tutuklu bulunduğu hapishanede ziyaret etme isteklerini de Roma'daki Mısır Büyükelçiliği'ne iletti. - Roma

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazeteci Metin Turan'ın Serbest Bırakılması İçin Girişim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement