Gazi Üniversitesi: Aoç Arsaları Halen TOKİ'ye Ait - Son Dakika
Güncel

Gazi Üniversitesi: Aoç Arsaları Halen TOKİ'ye Ait

Gazi Üniversitesi: Aoç Arsaları Halen TOKİ\'ye Ait

Gazi Üniversitesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinden 5 parça arsanın üniversiteye tahsis edildiği iddialarını hatırlatarak, bu arsalar halen TOKİ'ye ait olduğunu belirtti.

10.01.2013 15:27

Gazi Üniversitesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinden 5 parça arsanın üniversiteye tahsis edildiği iddialarını hatırlatarak, bu arsalar halen TOKİ'ye ait olduğunu belirtti.

Gazi Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Redhack'in Yayımladığı Belgeler"deki " Çukurambar'da bulunan AOÇ mülkiyetindeki bir arsanın Gazi Üniversitesi kurulduktan sonra mekan yetersizliği nedeniyle zorluk yaşadığı gerekçesiyle üniversiteye tahsis edildiği" iddialarına yanıt verildi. AOÇ arazisinden "1982 yılında 2547 sayılı yasa ile dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren imzasıyla Gazi Üniversitesi'ne tahsis edildiği" kaydedilen açıklamada, arsalar şöyle sıralandı:

"61 parsel - 60.500 m2, 83 parsel - 87.000 m2, 3 parsel - 3.477 m2, 5447 m2 ( Anadolu Ajansı'na 49 yıllığına 1984 yılında kiraya verilen yer), 30 parsel - 30.500 m2"

2006 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in atadığı Rektör Prof. Dr. Kadri Yamaç'ın döneminde bu 5 parça arsanın, "Kuzu Grup'a arsa karşılığı, yüzde 42 payı üniversitenin olmak üzere, öğrenci yurdu, rezidans, iş merkezi ve ofis karşılığı verildiği" belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Ancak bu arsaların imar durumundaki problemlerin aşılamaması üzerine, 4 yıl sonra, yani 2010 yılında bu sözleşme mahkeme kararı ile yok sayılmıştır. 2010 yılı 10. ayda Rektör Prof. Dr. Rıza Ayhan döneminde bu 5 arsa TOKİ ile yapılan sözleşme ile Ders Aletleri Yapım Merkezi arsasına yeni yapılacak binalar ve iki fakülte binası karşılığı TOKİ'ye devredilmiştir. Sözleşme gereği, binaların yapımı tamamlandıktan sonra kesin hesap yapılarak mahsuplaşılacaktır. Sonuç olarak, bu arsalar halen TOKİ'ye aittir. Bu arsalar karşılığı, bir Devlet üniversitesi olan Gazi Üniversitesi de yeni binalarına kavuşacaktır." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Gazi Üniversitesi: Aoç Arsaları Halen TOKİ'ye Ait - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement