Gaziantep'te Fetö'ye 9 Tutuklama - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Fetö'ye 9 Tutuklama

Gaziantep\'te Fetö\'ye 9 Tutuklama

Gaziantep'te FETÖ'ye 9 tutuklamaGAZİANTEP'te, darbe girişimi ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında kapatılan Zirve Üniversitesi ile kayyum atanan Naksan Holding'in yöneticilerinin de bulunduğu 9 kişi tutuklandı.

09.08.2016 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te FETÖ'ye 9 tutuklama

GAZİANTEP'te, darbe girişimi ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında kapatılan Zirve Üniversitesi ile kayyum atanan Naksan Holding'in yöneticilerinin de bulunduğu 9 kişi tutuklandı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimi ardından FETÖPDY'ye yönelik başlatılan soruşturmaların sürdüğü belirtildi. Başsavcılık açıklamasında, soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 9 kişinin tutuklandığı belirtilerek şöyle denildi

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığımızca daha önce hakkında işlem başlatılarak gözaltına alınan Mehmet İhsan Palta (Zirve Üniversitesi Genel Sekreteri) Osman Kale (Zirve Üniversitesi personeli), Mehmet Fatih Süzer (Zirve Üniversitesi idarecisi), Hüseyin Uğur Yardım (İpek Kültür ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti), Mustafa Kanidağlı (Diş Hekimi- İpek Kültür ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti), Ali İhsan Cuvoğlu (Esnaf- İpek Kültür ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti), Murat Zar (Naksan Holding İstanbul Şube Müdürü) Cihan Dağcı (Naksan Şirket Ortağı- İpek Kültür ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti), Ercan Tercan (İnfaz Koruma Memuru) tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdir.

Açıklamada ayrıca yürütülen soruşturma kapsamında 1 cezaevine personeli ile 1 özel okul öğretmeninin de gözaltına alındığı kaydedildi.

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ'NE İSMİNİ GÜLEN VERMİŞ

Gaziantep'te sorgulamasının ardından adliyeye sevk edilen Zirve Üniversitesi ve kuruluşunu sağlayan İpek Vakfı'nın mütevelli heyet üyelerinin tutuklanmasına ilişkin Gaziantep Valiliği de açıklama yaptı. Açıklamada, daha önce de 3 kişinin aynı soruşturma kapsamında tutuklandığı ve halen konuyla ilgili Emre Nakıboğlu, Mehmet Galip Hasırcı, Şahin Dağcı ve İsrafil Çalışkan'ın sorgulamalarının sürdüğü kaydedildi. Firari olduğu saptanan bazı şüpheliler hakkında adli makamlarca yakalama kararı çıkarıldığı belirtilen açıklamada, Ayrıca Zirve Üniversitesi adının Pensilvanya'da bulunan terör örgütü lideri Fetullah Gülen tarafından verildiği soruşturma kapsamında tespit edilmiştir. Şüphelilerle ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülmektedir denildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Fetö'ye 9 Tutuklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement