Gaziantep'ten Yapılan İhracat Arttı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'ten Yapılan İhracat Arttı

Gaziantep\'ten Yapılan İhracat Arttı

Gaziantep'ten, geçen şubat ayında 531 milyon 776 bin dolarlık ihracat yapıldı.

01.03.2016 13:34

Gaziantep'ten, geçen şubat ayında 531 milyon 776 bin dolarlık ihracat yapıldı. Geçen yılın aynı ayında 476 milyon 117 bin dolar ihracat yapılan kentte bu yıl yüzde 11.7 oranında artış kaydedilmesi sanayici ve işadamlarını mutlu etti.

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, ilden şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11.7 oranında artışla 531 milyon 776 bin dolar değerinde ihracat yapılmasına sevindiklerini söyledi. Gaziantep'in Şubat ayında en fazla ihracat yapan iller arasında 6'ncı sıradaki yeri koruduğunu belirten Konukoğlu, "Bu yılın Ocak - Şubat dönemi ihracatımız ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3.2 gerileyerek 959 milyon 115 bin dolar oldu" dedi.

Dünya ticaretinde durgunluk, iç karışıklıkların olduğu çevre ülkelerin ekonomik ve dış ticaret taleplerinde görülen sıkıntılara rağmen Gaziantep'in ihracatında artış olmasının sevindirici bir gelişme olduğunu anlatan Konukoğlu, şöyle devam etti:

"Şubat ayında çift haneli artış rakamları ihracatçılarımıza moral verdi. Geçen yılın aynı ayında 476 milyon dolarlık ihracat yapmıştık. Bu yıl Şubat 29 gün çektiği için 1 gün daha fazla ihracat yaptık, ama 28 gün bile olsa ihracatımız artışla kapanıyor. Gaziantep'in, en fazla ihracat yapan ilk 10 il arasında ihracatını en fazla artıran ve çift haneli rakama imza atan tek il olması da önemli bir gelişmedir. Temennimiz, Şubat ayındaki artışın önümüzdeki süreçte de kalıcı ve sürdürülebilir olmasıdır."

Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık ise Gaziantep iş dünyasının farklı pazarlara açıldığını, yeni pazarlar ve hedef ülkelerin artmasıyla dış satımın da hedeflenen rakamlara ulaşacağını kaydetti. Dünya genelinde yaşanan olumsuzluklara rağmen Gaziantep'in ihracatındaki artışın ardındaki iş adamlarını tebrik eden Bartık, "Dünyanın farklı noktalarında yaşanan sıkıntılara ve dövizdeki hareketliliğe rağmen azim ve sabırla yoluna devam eden iş dünyasını kutluyorum. Şehrimizin geçmişten bugüne başarısının ardındaki sırrın da bu olduğuna inanıyorum. Dünyanın farklı coğrafyalarına ürün satan, Türk markalarının tanınırlığını sağlayan iş dünyamızın bu başarısının sürekli hale gelmesi için çalışıyoruz. Şubat ayı verileri iş dünyasına moral verdi, bu rakamların artarak devam etmesini istiyoruz" diye konuştu. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'ten Yapılan İhracat Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement