Gaziler Günü - Son Dakika
Güncel

Gaziler Günü

Gaziler Günü

Malatya'da Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

19.09.2016 12:56

Malatya'da Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde yapılan tören, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Halit Ziya Öztürk'ün anıta çelenk sunmasıyla başladı.

Buradaki programın ardından protokol üyeleri, Yeşiltepe Mezarlığı'ndaki şehitliği ziyaret etti.

Toprak, Kocaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, il Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Garnizon Şehitliği, şehit ve gazi kabirlerine karanfil bırakarak, dua etti.

Daha sonra Toprak ve protokol üyeleri, Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki anma programına katıldı.

Burada konuşan Toprak, adalet, cesaret timsali Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve emniyet teşkilatının vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin birlik ve beraberliğini muhafaza etmek hususunda Atatürk ilke ve inkılapları, insan hakları ve hukukun üstünlüğü esaslarına daima bağlı kaldığını belirterek, görevlerini ifa ederken kimi zaman ailesini, yakınlarını ihmal ederek, milli mukaddesatından taviz vermediklerini söyledi.

Milletin gücünün hain planları olanları bozguna uğrattığını kaydeden Toprak, "İnsanlarımızın arasına tefrika sokmak suretiyle, mezhep, din, ideoloji farklılıklarını gündeme getirmek suretiyle bu ihaneti yine de gerçekleştirmek isteyen odaklar vardır. 15 Temmuz'daki hain ihanetciler, provokasyonlarla ülkemizin ve devletimizin bekasını yok etmek isteyecek. O hain odaklara karşı, milletimizin devletimizin, devletimizi oluşturan tüm kesimlerin gücüyle birlikte bundan sonra da emanet aldığımız, o kutlu toprakların üstündeki şehitlerimizin kanlarının ve topraklar için uzuvlarını kaybeden gazilerimizin himmetiyle, yardımıyla ve onlardan aldığımız ruhla asla birliğimizi ve beraberliğimizi bozmayacağız." ifadelerini kullandı.

"Atatürk'e gazilik unvanı veren o yüce makamı bombaladılar"

15 Temmuz'da ihaneti gördüklerine vurgu yapan Toprak, "Atatürk'e gazilik unvanı veren o yüce makamı, maalesef 15 Temmuz'da bombaladılar. Milletin iradesini yok etmek istediler. Türkiye Cumhuriyeti'nin her neferi, kurumlarıyla birlikte, ihanetçileri bir tarafa atarak, sokaklarda, meydanlarda hep birlikte o ihanet planını yerle bir etti." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement