Gaziler Miniklere Moral Verdi - Son Dakika
Güncel

Gaziler Miniklere Moral Verdi

Gaziler Miniklere Moral Verdi

Manisa'da yeni eğitim yılının başlaması nedeniyle düzenlenen törene bu yıl ilk kez gaziler de katıldı.

16.09.2013 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da yeni eğitim yılının başlaması nedeniyle düzenlenen törene bu yıl ilk kez gaziler de katıldı. Gaziler protokol üyeleriyle sınıfları gezerek, öğrencilere moral verdi, başarı diledi.

Manisa'da 2013-2014 eğitim yılı açılış töreni, Nihal Akçura Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'nde yapıldı. Törene Vali Abdurrahman Savaş, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Pakdemirli, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, liseyi yaptıran işadamı İsmail Akçura ile eşi Nihal Akçura, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Rektör Pakdemirli, bu yıl eğitime başlayan İşletme Fakültesi bünyesinde Turizm İşletmeciliği Bölümü açılacağını belirtip, "Bu şekilde turizm sektörüne akademisyenler yetiştirmiş olacağız. Çünkü bu sektörde yaşanan en büyük sorun akademisyen sıkıntısı" dedi.

TÖRENE GAZİLER DE KATILDI

İkinci tören Organize Sanayi İlkokulu'nda yapıldı. Buradaki törene Vali Savaş'ın yanı sıra, Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Törene ilk kez Türkiye Muharip Gaziler Derneği Manisa Şubesi üyeleri de katıldı. Gaziler yoğun ilgi gördü. Öğrencilerin halk oyunları gösterisinin ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, bu yıl il genelinde 255 bin öğrencinin ders başı yaptığını ve 13 bini kadrolu, olmak üzere toplam 15 bin öğretmenin görev yapacağını kaydetti.

MİNİKLERİ ZİYARET ETTİLER

Vali Savaş, "Eğitim-öğretim esasında çocuklarımıza, bir takım davranış kuralları, toplumsal değerleri anlatılmaktadır. Çocuklarımız insanı, büyüklerini sevmeyi, vatan duygusunu ve bayrak sevgisini kazanacak. Adab-ı muaşeret dediğimiz insanlarla olan ilişkileri daha iyi öğrenecekler. Tüm çocuklarımıza başarılar diliyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve gaziler, birinci sınıfları ziyaret etti, minik öğrencilere karanfil dağıttı. Gaziler öğrencilerle aynı sıralara oturarak bol bol sohbet etti. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziler Miniklere Moral Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement