Gazze'nin Yeniden İmarı" İçin Gösteri - Son Dakika
Güncel

Gazze'nin Yeniden İmarı" İçin Gösteri

İsrail saldırılarında evleri yıkılan Gazzeliler, imara bir an önce başlanması talebiyle gösteri düzenledi.

28.10.2014 13:48

İsrail'in Gazze Şeridi'ne son saldırlarında, evleri yıkılan onlarca kişi, bölgenin imarına bir an önce başlanması talebiyle gösteri düzenledi.

Hamas'a bağlı Mülteciler Halk Komitesi'nin çağrısı üzerine, Gazze'deki Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) merkezi önünde toplanan eylemciler, "Özgür dünya nerede, İnsan hakları örgütleri nerede, Gazze'nin imarını kim geciktiriyor?" yazılı pankartlar taşıdı.

Mülteciler Halk Komitesi Koordinatörü Neşet Ebu Umeyra, burada yaptığı konuşmada, Gazze'nin yeniden imarı için yardım sunan ülkelere, "kış bastırmadan" imara başlanması için ilgili taraflara baskı yapmasını istedi.

Saldırılarda evleri yıkılan ailelerin çok zor durumda olduğunu vurgulayan Ebu Umeyra, inşaat malzemelerinin girişi konusunda daha hızlı hareket edilmesi için de İsrail'e baskı uygulanması çağrısında bulundu.

İsrail'in 51 gün süren saldırılarında Gazze'de 2 binden fazla insan hayatını kaybetmiş, 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina da hasar görmüştü.

Mısır'ın başkenti Kahire'de 12 Ekim Pazar günü gerçekleştirilen "Gazze'nin Yeniden İmarı" konulu uluslararası konferansta katılımcı ülkeler tarafından, yarısı imarda kullanılmak üzere 5,4 milyar dolarlık yardım taahhüdünde bulunulmuştu.

Gazzeliler de söz konusu imarın bir an önce başlaması talebinde bulunuyor. Bu çerçevede zaman zaman gösteriler düzenliyor. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazze'nin Yeniden İmarı' İçin Gösteri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement