Gdaü Gayrıresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Gdaü Gayrıresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı

Gdaü Gayrıresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı

Dışişleri Bakanlığı: "Türkiye, GDAÜ Gayrıresmi Dışişleri Bakanları toplantısını bölge ülkelerinin hem kendi aralarındaki dayanışmasını daha da güçlendirmesi hem de Avrupa ve Avrupa Atlantik kurumlarıyla entegrasyon süreçlerinin hızlandırılması bakımından önemli bir fırsat olarak görmektedir"

17.02.2014 22:35

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Romanya'nın başkenti Bükreş'te yapılacak Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) Gayrıresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 18 Şubat'ta yapılması öngörülen toplantıya Türkiye'yi temsilen Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun katılacağı duyuruldu.

Açıklamada, toplantıya 12 üye ülkenin temsilcilerinin ve Kosova dahil bazı özel davetlilerin katılacağı belirtilirken, toplantının bölgede önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemde gerçekleştirileceğine vurgu yapıldı.

Toplantıda, bölge ülkelerinin siyasi istikrar ve ekonomik kalkınma konularındaki işbirliğinin ve bu bağlamda Bosna-Hersek'teki olayların da ele alınması öngörüldüğü ifade edilirken, " Balkanlar'da barış ve siyasi istikrarın yanı sıra bölgesel refah ve kalkınmaya da özel bir önem atfeden Türkiye, GDAÜ Gayrıresmi Dışişleri Bakanları toplantısını bölge ülkelerinin hem kendi aralarındaki dayanışmasını daha da güçlendirmesi hem de Avrupa ve Avrupa Atlantik kurumlarıyla entegrasyon süreçlerinin hızlandırılması bakımından önemli bir fırsat olarak görmektedir" denildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gdaü Gayrıresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement