Gebzeliler Tesis Teftişinde! - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Gebzeliler Tesis Teftişinde!

Gebzeliler Tesis Teftişinde!
25.04.2011 21:08

Gebze Atıksu Arıtma Tesisi'ni hemşeri dernekleri başkanlarıyla birlikte gezen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, faaliyete giren tesisin Gebze bölgesine verilen önemin göstergesi olduğunu söyledi

ARITMA TESİSLERİNİN EN BÜYÜĞÜ

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, hemşeri dernekleri başkanlarıyla birlikte; Gebze, Çayırova ve Darıca'nın atık sularını arıtacak olan Gebze Atıksu Arıtma Tesisi'ni gezdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgeye kazandırılan ve 67 milyon TL'ye mal olan tesiste incelemelerde bulunan heyet, İSU Yatırım Şube Müdürü Celal Doğan ve tesis sorumlusu Bahar Özaydın'dan kapsamlı bir brifing aldı. İnşaatın yapım süreci ve tesisin işletilmesi hakkında bilgi veren Şube Müdürü Doğan, İzmit Körfezi'nde bulunan 8 arıtma tesisinin en büyüğünün Gebze'ye inşa edildiğini söyledi. 120 bin metreküp/gün atık işleme kapasiteli tesise su verildiğini dile getiren Doğan, deneme işlemeleri yapıldığını söyledi.

VERİLEN ÖNEMİN GÖSTERGESİ

Doğan'ın ardından söz alan tesis sorumlusu Çevre Yüksek Mühendisi Bahar Özaydın ise işletmede en son teknolojinin kullanıldığını dile getirdi. Tesiste bulunan biofiltre ile çevreyi rahatsız edecek kötü kokuların önüne geçildiğini dile getiren Özaydın, tesiste 670 bin kişilik nüfusun atık sularının arıtılabileceğini söyledi. Sunumların ardından konuklarıyla birlikte tesiste incelemelerde bulunan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, " Kocaeli'de olmayan ve Türkiye'nin sayılı arıtma tesisleri arasında başı çeken bu güzide tesisi bölgemize kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'nun ilçemize gösterdiği önemin en önemli kanıtı. Kendilerine bir kez daha teşekkür ederiz. Hizmete giren bu tesisle Kocaeli'mizin incisi Körfez rahat bir soluk alacak" dedi.

EN SON TEKNOLOJİLER KULLANILDI

Tesisle birlikte körfezde hedeflenen biyolojik canlılık da zamanla artarak körfezin kendini yenilemesi sağlanacak. 106 bin metrekare alana kurulan tesisin kuru havadaki debisi 120 bin metreküp/gün ve maksimum debisi de 144 bin metreküp/gün olacak. İşin kapsamında 333 bin 172 metreküp kazı, 20 bin 342 adet toplam 339 bin 820 metre uzunluğunda 80 cm jet grout kolon, 81 bin 342 metreküp beton-betonarme, 5 bin 77 ton betonarme demiri ve 107 bin 600 metrekare kalıp imalatı yapıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gebzeliler Tesis Teftişinde! - Son Dakika


Advertisement