Gecekondu Cinayeti Sanığına 24 Yıl 2 Ay Hapis - Son Dakika
Güncel

Gecekondu Cinayeti Sanığına 24 Yıl 2 Ay Hapis

Gecekondu Cinayeti Sanığına 24 Yıl 2 Ay Hapis

Antalya'da gecekondusunu işgal etmekle suçladığı 56 yaşındaki Nasrettin Şeker'i boğazını keserek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 40 yaşındaki Murat Aydoğdu, toplam 24 yıl 2 ay hapse mahkum edildi.

10.03.2016 11:51

Antalya'da gecekondusunu işgal etmekle suçladığı 56 yaşındaki Nasrettin Şeker'i boğazını keserek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 40 yaşındaki Murat Aydoğdu, toplam 24 yıl 2 ay hapse mahkum edildi.

Almanya'da yaşayan Murat Aydoğdu, 2004 yılında Muratpaşa ilçesi Ermenek Mahallesi'nde 2B niteliğindeki arsa üzerinde bir evi alıp dekorasyonu yaptırmak üzere, 10 çocuk babası inşaat ustası Nasrettin Şeker ile anlaştı. Daha sonra Almanya'ya dönen Aydoğdu, uyuşturucu suçundan tutuklandı. Antalya'daki evin tadilatını yapan Nasrettin Şeker ise yaptığı harcamanın bedelini alamadığını iddia ederek bu eve kendisi yerleşti. Aydoğdu cezaevinden çıkıp Antalya'ya geldiğinde evinin tahliyesini istedi. Ailesiyle birlikte bu evde ikamet eden Şeker ise yaptığı harcamanın bedelini ödemediği gerekçesiyle bu talebi kabul etmedi. Aydoğdu, Şeker ile anlaşamayınca olay yargıya taşındı. Yargı süreci devam ederken Nasrettin Şeker, 2014 yılı 30 Ekim akşamı Ermenek Mahallesi'ndeki Murat Aydoğdu ile davalık olan eve giderken yağmurlu havada elektriklerin kesik olduğu akşam sokak ortasında boğazı kesilerek öldürüldü. Şeker'i kimin bıçakladığı ise bulunamadı.

Olayla ilgili soruşturmayı derinleştiren polis, evin mülkiyetiyle ilgili Aydoğdu ile Şeker'in sorun yaşadığını tespit etti. Cinayetin işlendiği saatte Murat Aydoğdu'nun cep telefonu sinyallerinden ve güvenlik kameralarından olay yerinde olduğunu tespit eden polis, geçen 13 Şubat'ta şüpheliyi gözaltına aldı. Aydoğdu, 'tasarlayarak insan öldürme, sahte evrak düzenleme ve ruhsatsız silah taşımak suçlarından tutuklandı.

YENİ BİR HAYAT İÇİN GELDİM

Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 7'nci duruşmasında savunmasını yapan Murat Aydoğdu, Nasrettin Şeker'in öldürülmesiyle hiçbir ilgisi olmadığını iddia etti. Aydoğdu, "Ben evim işgal edildiği için Nasrettin Şeker'i öldüreceğimi söylemiştim. Bunu sinirle söylemiştim. Ama ben öldürmedim. Beraatımı talep ediyorum" dedi.

İNDİRİMLE 24 YIL 2 AY

Mahkeme, Murat Aydoğdu'yu indirimlerden sonra cinayetten 20 yıl, silah kanununa muhalefetten 2 yıl 1 ay, resmi belgede sahtecilik suçundan da 2 yıl 1 ay olmak üzere toplam 24 yıl 2 ay hapse mahkum etti.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gecekondu Cinayeti Sanığına 24 Yıl 2 Ay Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement