"Gelin Ülkemde Otobüs Fabrikası Kuralım" - Son Dakika
Güncel

"Gelin Ülkemde Otobüs Fabrikası Kuralım"

"Gelin Ülkemde Otobüs Fabrikası Kuralım"

Güney Afrika Cumhuriyeti Guateng Eyaleti Başbakanı'ndan Türk yatırımcılara davet!

31.08.2012 12:29

Şehir içindeki ulaşım sorununu çözmek için 10.3 milyar dolarlık bütçe ayırdıklarını belirten Güney Afrika Cumhuriyeti Guateng Eyaleti Başbakanı Mokoyane, Türk yatırımcılara çağrıda bulunarak, "Gelin ülkemde otobüs fabrikası kuralım. Birlikte üretip, birlikte kazanalım" dedi.

Güney Afrika Cumhuriyeti Guateng Eyaleti Başbakanı Nomvula Mokoyane, Türkiye ziyaretleri çerçevesinde önceki akşam Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) üyeleri ile bir araya geldi. Ülkesi ve bölgedeki yatırım fırsatları hakkında Türk İşadamlarına bilgiler veren Nomvula Mokoyane, 2012 - 2014 yılı arasında toplu taşıma alanında 10.3 milyar dolarlık altyapı ve üstyapı yatırımı yapacaklarını söyledi. Özellikle şehir içi ulaşım alanında önemli sıkıntıları olduğunu belirten Başbakan Mokoyane, "Şehir içi ulaşım için otobüs ihtiyacımız var. Bu ihtiyacı ülkemizde üretim yaparak gidermeyi düşünüyoruz. Bu anlamda yatırım yapmak isteyen Türk yatırımcıları bizimle bu sürece dahil olmalarını istiyoruz. Gelin ülkemde bir otobüs fabrikası kuralım. Birlikte üretip, birlikte kazanalım" dedi.

800 milyar dolarlık yatırıma ihtiyaç var

Güney Afrika'nın 800 milyar dolarlık alt yapı yatırımına ihtiyacı olduğunu ifade eden Mokoyane, Türk yatırımcıyı ülkelerine davet ederek, "Ülkeyi yeniden inşa ediyoruz. 2015'e kadar 4 yeni otoban inşaa edeceğiz. Alt yapıda çok fazla iş var. Belli oranda yatırım yapan yatırımcıya arazi veren nadir ülkelerdeniz. Türk yatırımcının buradan pay almasını istiyoruz" dedi. Afrika'daki Türklerle iyi ilişkileri olduğuna dikkat çeken Mokoyane, "Güney Afrika'da, iş yapan Türk iş adamları para kazanma yanında toplumun refahını yükseltiyorlar. Afrika'daki çocukların eğitimi için Türk iş adamları çok yardımcı oluyor. Buradan onlara da teşekkür ediyorum" dedi.

14 ülkeye ihracat kapısı

Büyüyen ekonomisi ve imzalanmış olan serbest ticaret anlaşmaları ile birlikte Güney Afrika, 14 ülkeye ihracat yapmak isteyen firmalar için bir yatırım üssü haline geldiğini vurgulayan TUSKON Başkan Yardımcısı Ahmet Ciğer ise, "Gauteng Eyaleti, Afrika Kıtası'nın yüzde 10 Güney Afrika'nın yüzde 33'lük GSMH'nı oluşturan bir eyalettir. Johannesburg ve diğer büyük şehirleri içine alan, havaalanlarının arasında merkezi bir konumu olan Gauteng Eyaleti; Gelişmiş sanayisi, şehirleşme ve sosyal imkanları ile Afrika'nın en gelişmiş merkezlerinden biridir. Hükümetler arası mutabakatla karşılıklı olarak iş adamlarının ticaret yaparken yaşadıkları bürokratik problemlerin azaltılmasını Türk iş dünyası olarak beklemekteyiz" dedi. Son bir yılda 104 farklı ülkeye 417 ticaret ve yatırım heyeti düzenlediklerini kaydeden Ciğer, "Bu heyetlere 7.500 Türk İşadamı katıldı. Aynı zamanda 140 ülkeden 550 heyet 11.000 Yabancı iş adamı Türkiye de misafir edildi. Türk işadamlarının yurt dışına açılmalarına katkı sağlamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Gelin Ülkemde Otobüs Fabrikası Kuralım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement