Genç Girişimci Yıldız, BM'de Türkiye'yi Temsil Edecek - Son Dakika
Güncel

Genç Girişimci Yıldız, BM'de Türkiye'yi Temsil Edecek

Genç Girişimci Yıldız, BM\'de Türkiye\'yi Temsil Edecek

Irak başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinde İnşaat ve petrol boru hattı projeleri üstlenen EİD İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Bora Can Yıldız, Türkiye'yi Birleşmiş Milletler'de(BM) temsil edecek.

20.10.2013 12:53

Irak başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinde İnşaat ve petrol boru hattı projeleri üstlenen EİD İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Bora Can Yıldız, Türkiye'yi Birleşmiş Milletler'de(BM) temsil edecek.

New York'ta bulunan BM merkezinde Dünya Enerji Günü Panelinde ana konuşmacı olarak yer alacak Yıldız, Enerji Kaynaklarının ve Gelirlerinin Halkların ve İnsanların Yararına Kullanımı başlıklı bir konuşma yapacak. Yıldız'ın Konuşma yapacağı konferansa Nasa Enstitüsü Başkanı, ABD Enerji Bakanı, Global enerji sektörünün temsilcileri, 20'den fazla ülkenin başkanı, 30'dan fazla bakan, çok sayıda büyükelçi ve diplomat katılması bekleniyor. Konferans sonunda yayınlanan bildiri tüm dünyada bağlayıcı özellik taşıyor.

Dünya Enerji Günü, BM himayesinde, New York'ta bulunan Birleşmiş Milletler Genel Merkezinde 22 Ekim 2013 tarihinde gerçekleşecek. İlki 2012 yılında gerçekleştirilen ve ana teması, "Herkes İçin Güvenli, Ulaşılabilir ve Sürdürülebilir Enerji" olan bu konferansa, 24 ülkenin başkanı, 60 dan fazla bakan, birçok büyükelçi ve diplomat, 89 ülkeden 3000 den fazla delege katılmıştı. BM, Dünya Bankası, Afrika Birliği, Arap Ligi bu organizasyona destek vermiş ve himaye etmişti. Bu seneki konferans da aynı şekilde yüksek düzeyde katılım ile New York'ta yapılacak. ABD Enerji Bakanı Ernest Moniz, NASA Enstitüsü Başkanı Dr. James E. Hansen, BM Genel Sekreteri, BM üyesi ülkelerin daimi temsilcileri, BM'ye üye birçok ülkenin ABD'de bulunan büyükelçileri, 30'dan fazla ülkenin enerji ve finans bakanı, Dünya Enerji Forumu Başkanı Dr Harold Hyunsuk gibi önemli isimler katılacak. Bu önemli toplantıda, Türkiye'yi başarılı genç işadamı Bora Can Yıldız temsil edecek ve konferans tartışmalarına konuşmacı olarak katılacak. Ortadoğu'da enerji ve inşaat alanında başarılı işleri ile tanınan ve birçok uluslararası konferansa konuşmacı olarak davet edilen genç girişimci Bora Can Yıldız'ın şirketi EİD İnşaat, Ortadoğu ve Orta Asya başta olmak üzere 10 ülkede kamu binaları, hastaneler, boru hattı projeleri, enerji tesisleri ve mimari tasarım işlerine imza atıyor.

KONFERANSTA 85 ÜLKENİN İMZASI

Katılımcılar enerji ile ilgili, teknolojiler kanunlar, kapasite artırımı, çevre faktörleri, yatırımlar ve kamu özel sektör ortaklıkları dahil enerji ile ilgili bir çok konuyu tartışarak yol haritası belirliyorlar. İlki 2012 yılında yapılan bu konferansta 85 ülkenin imzası ile Dünya Enerji Günü bildirgesi yayınlanmıştı.

Bu bildirgeye göre, Dünya Enerji Forumu her yılın Ekim 22 tarihini Dünya Enerji Günü olarak Kabul etmiştir. Dünya Enerji Günü, dünya çapında enerji sorunlarına çözüm bulunması ve bu konudaki farkındalığın oluşturulması için hizmet edecektir. Dünya enerji gününde alınan kararlar ve tartışılan konular, bütün uluslar ve halklar tarafından gözlemlenebilecek, eğitim, bilimsel araştırmalar, devlet ve özel kuruluşlar ve medya, bütün bu kaynaklara giriş sağlayabilecek ve böylece dünya capında enerji tartışmaları ve gelişim desteklenecek, innovatif ve ilham verici çözümler desteklenecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Genç Girişimci Yıldız, BM'de Türkiye'yi Temsil Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement