Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM), bu yıl ilk kez Türkiye'deki tüm liselerin katılımına açık olarak yapılan '16. Liselerarası Müzik Yarışması'na ev sahipliği yaptı.
'Vodafone FreeZone 16. Liselerarası Müzik Yarışması'nın Bursa elemeleri, Bursa ve çevre şehirlerden gelen birçok gencin katılımıyla Merinos AKKM Orhangazi Salonu'nda yapıldı. Toplam 6 şehirde elemelerinin yapıldığı ve 30 binin üzerinde liseli gencin katıldığı yarışma, Bursa'da da farklı şehirlerden toplam 57 okulun katılımıyla yapıldı. Sahneye çıkaran okullarını temsil eden öğrenciler, tüm hünerlerini sergileyerek salonu dolduranları coşturdu. Eserleri kendilerine has üsluplarıyla yorumlayan gençler, sahne performanslarıyla da büyük alkış aldı. Bir yandan Orhangazi Salonu'nda yarışmalar sürerken, diğer yandan Fuaye alanına kurulan sahnede ise yarışmaya katılmayan gençler yeteneklerini gösterme imkanı buldu.
Yarışmada kazananlar, İstanbul'da yapılacak olan finalde ödüllendirilecek. Finalde, yorum, beste, orkestra, sahne performansı, kız solist, erkek solist ve enstrüman kategorilerinde başarılı olanlara hediyeler verilecek.
Son Dakika › Güncel › Gençler Merinos AKKM'de Müziğe Doydu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.