Orgeneral Özel, Azerbaycan Başbakanı Rasizade ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

Orgeneral Özel, Azerbaycan Başbakanı Rasizade ile Görüştü

Orgeneral Özel, Azerbaycan Başbakanı Rasizade ile Görüştü

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Azerbaycan Başbakanı Artur Rasizade'yi ziyaret etti.

02.04.2014 12:57  Güncelleme: 13:05

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Azerbaycan Başbakanı Artur Rasizade'yi ziyaret etti.

Azerbaycan'da çeşitli temaslarda bulunan Orgeneral Özel, Azerbaycan Başbakanı Rasizade ile Başbakanlıkta bir araya geldi. Başbakanlıktan yapılan açıklamada, basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda Necdet Özel, "iki ülke arasındaki askeri işbirliğinin halkların çıkarlarına uygun olduğunu" kaydettiği belirtildi.

Bölge için tehlike oluşturan Ermenistan-Azerbaycan çatışmasından ve Yukarı Karabağ sorunundan bahseden Özel, Türkiye'nin her zaman Azerbaycan'ın yanında olduğunu vurgulayarak, sorunun uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde çözülmesinden yana olduğunu ve Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü esasında bir çözümü desteklediklerini belirtti.

Başbakan Artur Rasizade de iki ülke arasındaki ilişkilerin tarihsel kökler ve kardeşlik bağları üzerinde kurulduğunu söyleyerek "Özel'in ziyaretinin Azerbaycan-Türkiye askeri ilişkilerinin geliştirilmesine katkı sağlayacağını" kaydetti.

Azerbaycan ordusunun kurulması ve modernleştirilmesi için Türkiye'nin gösterdiği büyük yardımlar nedeniyle teşekkürlerini ileten Başbakan Rasizade, ilişkilerin bundan sonra da giderek gelişeceğine emin olduğunu vurguladı. - Bakü

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orgeneral Özel, Azerbaycan Başbakanı Rasizade ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement