Genelkurmay Başkanlığından Açıklama - Son Dakika
Güncel

Genelkurmay Başkanlığından Açıklama

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırındaki tel örgüleri yıkmaya çalışan 2 Suriyeli’nin jandarma personeli tarafından yakalandığını açıkladı.

14.08.2014 18:07

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırındaki tel örgüleri yıkmaya çalışan 2 Suriyeli'nin jandarma personeli tarafından yakalandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde, "Önemli sınırı olayları" bölümünde yer alan bilgilere göre, dün 13.25 sularında Türkiye-Suriye sınırında Kara Kuvvetleri 3'üncü Hudut Alay Komutanlığı'na bağlı Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki İncirli Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, Türkiye tarafından gelen 2 kişinin içinde bulunduğu iki iş makinesi ile birlikte Türkiye tarafından tel örgüleri yıkmaya çalıştığı ve yasadışı hudut geçişi teşebbüsünde bulunduğu tespit edildi.

Tespit edilen bu durum üzerine, bölgeye sevk edilen Ani Müdahale Mangası (AMM) tarafından söz konusu şahıslara 'dur' ikazında bulunuldu. İkaza uyulmaması üzerine havaya uyarı ateşi açıldı. Uyarı ateşinin ardından şahıslar iş makinelerinden inerek kaçmaya çalışırken, AMM personeli tarafından yakalandı. Yakalanan ve Suriyeli olduğunu söyleyen 2 kişi ile birlikte iki iş makinesi Suruç İlçe Jandarma Komutanlığı'na teslim edildi.

HATAY'DA KAÇAKÇILIK GİRİŞİMİ ENGELLENDİ

TSK tarafından açıklanan bir diğer önemli sınır olayında ise Türkiye-Suriye sınırında Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alay Komutanlığı'na bağlı Hatay'ın Narlıca ilçesinde bulunan Hacıpaşa ve Kıyıgören Hudut Karakol Komutanlıkları sorumluluk sahasında, sınır nöbetçileri tarafından, Asi Nehri üzerinde ve civarında kaçakçılık faaliyetinde kullanılan 500 metre boru ve 60 litrelik 15 bidon tespit edildi.

Olay yerine intikal eden mobil yol kontrol Unsuru personeline, sınırın Suriye tarafından hedef gözetmeksizin Kaleşnikof piyade tüfekleri ile ateş açıldı ve Türk askeri derhal ateşe karşılık verdi. Açılan karşı ateş üzerine, kaçakçılar bölgeden uzaklaştı ve kaçakçılık girişimi engellendi.

Ele geçirilen 500 metre boru ve 15 bidon, Altınözü Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla tutanak tutularak olay yerinde kullanılmaz hale getirildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Genelkurmay Başkanlığından Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement