Şırnak'ta Askeri Birliğe Saldırı: 1 Şehit - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta Askeri Birliğe Saldırı: 1 Şehit

Şırnak'ta Akdizgin Üs Bölgesine, PKK uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Terhisine sayılı günler kala Barış Aytek'in son paylaşımı da yürek dağladı.

11.08.2015 09:33  Güncelleme: 12:02

Şırnak'ta 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Akdizgin Karakolu dün gece saat 00:20 sıralarında PKK'lılar tarafından saldırıya uğradı. Genelkurmay Başkanlığı, hain saldırıda bir askerin şehit olduğunu açıkladı. Şehit düşen 21 yaşındaki Barış Aytek'in memleketi Malatya'nın Doğanşehir ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

"ASKERİMİZ ŞEHİT DÜŞMÜŞTÜR"

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "11 Ağustos 2015 tarihinde saat 00.20 sularında 6'ncı Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı Akdizgin Üs Bölgesine Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur. Saldırı sonucu Kahraman bir erimiz ağır yaralanmış ve sevkedildiği Şırnak Asker Hastanesinde kurtarılamayarak şehit olmuştur.

"BAŞSAĞLIĞI VE SABIR TEMENNİ EDİYORUZ"

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kahraman Şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" denildi.


TERHİSİNE GÜNLER KALA ŞEHİT OLDU

Şehit düşen 21 yaşındaki Barış Aytek'in memleketi Malatya'nın Doğanşehir ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. 1994-4 tertip olduğu ve tezkeresine sayılı günler kaldığı öğrenilen şehit Barış Aytek'in acı haberini alan yakınları sinir krizleri geçirdi.

PAYLAŞIMI YÜREK BURKTU

Şehit asker Barış Aybek'in sosyal paylaşım sitesinde hayranları arasında Yılmaz Güney ve Ahmet Kaya'nın olması dikkatleri çekerken, hesabında annesi için yazdıkları yürekleri burktu. 2014 yılı Kasım ayında askere giden Barış Aybek, 27 Ocak tarihinde sosyal paylaşım sitesinde ekmek yapan annesinin resmini paylaşarak 'Canım anam... Bir sen varsın gerisi yalan... (İyi ki varsın annem) yorumunu yapmış. Kasım ayında vatan görevini yapmak üzere askere giden Barış Aybek'in 31 Ekim 2014 tarihinde yaptığı paylaşım da dikkatleri çekti. Aybek, 'O şimdi asker. Vedalar zor olsa da bazen gitmek gerekir' şeklinde bir paylaşımda bulunmuş.

ŞIRNAK'TAN 6. ŞEHİT HABERİ

Dün de Şırnak'ın Silopi ilçesinde 3 gün önce çıkan olaylardan sonra güvenlik önlemi almaya giden araca mayınlı saldırı yapılmış 4 polisimiz şehit düşmüştü.

Bu saldırıdan bir süre dakikalarda öncede Beytüşşebap ilçesinde terhis olan askerleri taşıyan helikoptere doçkalı saldırı yapılmış ve evine gitme heyecanı yaşayan askerimiz şehit olmuştu. 2 gün içerisinde Şırnak'tan 6. şehit haberi geldi.

Şırnak\'ta Askeri Birliğe Saldırı: 1 Şehit
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta Askeri Birliğe Saldırı: 1 Şehit - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (76)

  • ....: yakın yıkın artık ya şu şırnağı 55 17 Yanıtla
  • Super: Kurtler Insan olamaz bu gercek 26 22 Yanıtla
  • cannn: Ak patinin oy toplama senaryosu 26 16 Yanıtla
  • Super: Allah belanizi versin hain kurtler sizler daha kotu bi yasami fazlasiyla hakediyorsunuz 34 7 Yanıtla
  • Teröristler yaralanmaz gebertilir....: Az once haber kanalinda Yaralı terörist hastanede tedavi altına alındı denildikten sonra söylenecek söz kalmamıştır ne yazıkki.... 39 1 Yanıtla
  • GY: Kendi tükürüklerinde boğulur bu pkk iblisleri.... Kuduz köpekler... 20 15 Yanıtla
  • Inadına barış: Hep aynı senaryo bılmem bır gün kalmıştı bılmem bır aylık bebeyı vardı yav sız kıme söylüyorsunuz bunları, o koltuk sevdalısı erdıgan yüzünden daha cok analar aglıcak 14 17 Yanıtla
  • sevdam: 75 MİLYON BUNUN AKP OYUNU OLDUGUNUN FARKINDA 19 10 Yanıtla
  • duy devlet: Birer birer yaprak gibi düşuyor yerlere... Kimi kürt kimi türk... Allaha inancı olan korusun Rabbim hem kürdü hem türkü... 25 3 Yanıtla
  • AKP NIN ZULMÜ: AKP VE ONA OY VERENLER YATACAK YERINIZ YOK 20 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement