Geri Dönüşümde Avrupa Şehri Yıldırım - Son Dakika
Güncel

Geri Dönüşümde Avrupa Şehri Yıldırım

Geri Dönüşümde Avrupa Şehri Yıldırım

Sürdürülebilir çevre politikaları kapsamında geri dönüşüm konusunda yaptığı çalışmalarla ilçeyi Avrupa standartlarına taşıyan Yıldırım Belediyesi, Dünya Çevre Günü sebebiyle 'Geleceğimiz İçin El Ele' sempozyumunu düzenledi.

02.06.2016 16:15  Güncelleme: 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL HAKKI EDEBALİ, "ATIK YÖNETİMİ ÇALIŞMALARIMIZ SAYESİNDE, HEM İ Yıldırım Belediyesi tarafından Dünya Çevre Günü'nde düzenlenen 'Geleceğimiz İçin El Ele' sempozyumuna katılan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Toplumsal kalkınmayı hızla gerçekleştirerek, refah seviyesini yükseltmenin yolu çevreyi korumaktan geçiyor" dedi.

Yunusemre Mahallesi'nde gerçekleştirilen programa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin yanı sıra, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Eroğlu, Yıldırım Belediyesi Bürokratları, muhtarlar, Peyami Safa Ortaokulu, İhsan Dikmen-4 İlkokulu, Makbule Atadan Anaokulu, Atatürk Anaokulu, Mümin Gençoğlu-1 İlkokulu öğrencileri ve çok sayıda Yıldırımlı katıldı. Çevre bilincinin sadece Dünya Çevre Günü'nde değil, her zaman aynı hassasiyetle sürdürülmesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Çevre, yaşamın her alanında insanla bir bütün içerisinde yer alıyor. Çevre ile ilgili problemler, insanlığın en büyük problemidir. Eğer çevremizle barışık olur, çevremizi korursak toplumsal kalkınmayı hızla gerçekleştirerek refah seviyemizi yükseltiriz" diye konuştu.

GERİ DÖNÜŞÜMDE ÖNCÜ HİZMETLER

Göreve geldikleri ilk günden itibaren çevre koruma ve geri dönüşüm konusunda yapılan çalışmalarla Yıldırım'ın çehresini değiştirdiklerini belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Eskiden çöp olarak adlandırılan maddelerin bilinçsiz bir şekilde çöpe ve doğaya bilinçsizce atılmasının önüne geçerek, bu atıkların kıymetli birer hammadde kaynağı olduğu bilinciyle harekete geçtik. Kurduğumuz Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz ile birlikte önemli işlere imza attık. 2015 yılında 6 bin 605 ton atık sayesinde 100 bin ağacın kesilmesinin önüne geçtik. 605 tonluk cam atık toplayarak, 60 tonluk petrole eş değer tasarrufu sağladık. Ayrıca Şubat 2016'da topladığımız 65 ton cam atıkla Avrupa standartlarını yakalayan ilk belediye olma başarısını gösterdik" diye konuştu. Son 1 yıllık süre içerisinde atık pil ve atık yağlar konusunda da önemli rakamlara ulaştıklarını aktaran Başkan Edebali, "2015 yılından itibaren 2,34 ton atık pil topladık. Ayrıca 20 ton bitkisel atık yağ toplayarak hem ekonomimize kazandırdık hem de 20 milyar litre suyun kirlenmesine engel olduk" şeklinde konuştu.

'YEŞİL VE TEMİZ YILDIRIM HEDEFİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ'

Yıldırım Belediyesi olarak çevreyi koruma konusunda Yıldırım'ın 69 mahallesinde farkındalık çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiklerini vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Temiz ve yeşil bir çevre gelecek nesillere olan borcumuzdur. Bu bilinçle hareket ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hizmet belediyeciliğinin yanı sıra çalışma prensiplerimizden birisi de çevre belediyeciliğidir. Çevreyi ve doğayı korumanın maliyeti yoktur. Herkes nasıl kendi evinin temizliğine özen gösteriyorsa, kamuya ait ortak alan olan çevreyi de aynı şekilde temiz tutarak yaşam alanlarını koruyabilir. Burada yaptığımız farkındalık çalışması, Yunusemre Mahallesi'nden tüm ilçemize yayılacaktır. Bu alanda fark oluşturan projelerimizi artırarak öncü belediye olmaya devam edeceğiz. Unutmayalım ki yeşil ve temiz bir dünya atalarımızın bize mirası değil, çocuklarımızın emanetidir" ifadelerini kullandı.

ATIK YÖNETİMİ HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından Yıldırım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Hamiyet Yıldızbaş'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen sempozyumda; geri dönüşüm çalışmalarında AŞM Cam AŞ'den Doğan Gökay, Exitcom'dan Secde Poyraz, Deha Biodizel'den Yavuz Tuna, Tarhan Geri Dönüşüm'den Murat Yücel, Yıldırımlılara çevre koruma ve geri dönüşüm hakkında bilgi verdi. Programın sonunda ilçede atık pil toplama yarışmasında birinci olan Peyami Safa Ortaokulu, ikinci olan İhsan Dikmen-4 İlkokulu, üçüncü olan Atatürk Anaokulu ve dördüncü olan Makbule Atadan Anaokulu idareci ve öğrencilerine Başkan İsmail Hakkı Edebali ile protokol üyeleri tarafından çiçek verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Geri Dönüşümde Avrupa Şehri Yıldırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement