Giresun'da HDP Üyelerine Saldırı - Son Dakika
Güncel

Giresun'da HDP Üyelerine Saldırı

Giresun\'da HDP Üyelerine Saldırı

Seçim çalışmaları için Giresun'un Bulancak ilçesine gelen Halkların Demokratik Partisi üyeleri, bir grubun saldırısına uğradı.

08.03.2014 16:02  Güncelleme: 11:11

Seçim çalışmaları için Giresun'un Bulancak ilçesine gelen HDP'liler bir grubun saldırısına uğradı. Yumruklaşmanın yaşandığı olaya polis müdahale etti. Çıkan olaylar nedeniyle HDP'liler seçim çalışmalarını iptal etti.

TUMRUKLAŞANLARI POLİS AYIRDI

Giresun'un Bulancak ilçesinde Ordu'dan gelecek HDP heyetini bekleyen partililerden bazıları, "Sizin burada işiniz yok. Buraya giremezsiniz. Bayraklarını indirin ve gidin" diyen yaklaşık 30 kişi ile tartışmaya başladı. Yumruklarla birbirlerine saldıran taraflara polis müdahale ederken, bir kişi HDP flamasını ayakkabısına sararak yol ortasında oynadı.

OTOBÜSE TAŞLA SALDIRDILAR

Bulancak ilçesine girişte yaşanan bu olaydan sonra Ordu'dan gelen aralarında HDP Genel Başkan Yardımcısı Ertuğrul Kürkçü'nün de bulunduğu otobüse ve minibüse Piraziz ilçesi girişinde taşlı saldırı yapıldığı belirtildi. Araçların camları kırılırken, bazı HDP'lilerin hafif yaralandıkları görüldü.

SALDIRILAR NEDENİYLE HDP'LİLER ŞEHİR MERKEZİNE GİREMEDİ

Bulancak ilçesine gelen HDP heyeti, burada şehir merkezine girmelerini istemeyen yaklaşık 70 kişilik grup tarafından protesto edildi. Polisin dağılmaları yönünde uyardığı grup heyetin şehir merkezine girmemesi konusunda ısrarlı davranınca HDP heyeti geldikleri otobüsle geri dönerek programlarını iptal etti.

Bulancak Kaymakamı Hüseyin Çam, Belediye Başkanı Kadir Aydın ve Giresun Emniyet Müdürü Hikmet Bulak da çıkan olaylarla ilgili bilgiler aldı.

"BU OLAY GİRESUN'A YAKIŞMADI"

HDP Giresun Belediye Başkan Adayı Bekir Şensoy, olaylar sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, "Çatışma ortamına girmek istemedik. Bu yüzden programı iptal etme ihtiyacı hissettik. Halkların Demokratik Partisi şu an istim üzerinde olan barış sürecinin yeniden savaşa dönüşmesinin karşısında barışı savunan bir parti, bizi taşlamaya çalışan gençlerin yaşam hakkının savunan bir parti. Bu anlamda attıkları taş kendilerine farklı bir şekilde dönmez. Bu olay Giresun'un misafirperverliğine yakışmadı. Biz ısrarla çocuklarımızın ölmemesi, Türkiye'nin Filistin'e benzememesi için gençlerimizin yaşam hakkını ve barışı savunmaya devam edeceğiz. Ertuğrul Kürkçü ve ekip Bulancak'a kadar geldi. Birlikte bir durum değerlendirmesi yaptık. Baktık ortamı germenin ve çatışma ortamına girmenin gereği yok. Şehrimizin sorunu diye gördük bir anlamda ve programı iptal etme ihtiyacı hissettik. Bize atılan bu taşlar daha sonra bize oy olarak geri dönecektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Giresun'da HDP Üyelerine Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (110)

  • okan: vatan hainlerine karadenizde gecit yok 44 28 Yanıtla
  • ANTEPLİ: TÜM GİRESUNA SELAM OLSUN HEPSİNİ SEVİYORUZ 37 28 Yanıtla
    tufan: ne o antepli yaranmı var 0 0
  • menfeat: BU IRKÇI SALDIRILAR OLDUĞU SÜRECE TÜRKİYE DEVLETİ BÖLÜNMEYE MAHKUMDUR......UKRAYNA HALİ ORTADA BİR TARAFTA RUS . DİĞER TARAFTA UKRANİ 10 52 Yanıtla
  • ELAZIĞLI: Karadeniz halkına selam olsun Gakkoslar diyarı Elazığdan arkanızdayız 38 24 Yanıtla
  • MEHMET: BUNU YAPAN ORDAKİ FAŞİSTLER SİZ ZATEN RUM KÖKÜSÜNÜZ SİZİN DEDENİZ POPOKODULOSTUR GERÇEYİ HALADA AYNISINIZ SİZ YAHİDİLERDEN DAHA ZALİMSİNİZ ALLAH SİZİ HALAK ETSİN NE DİYEYİM ORAYA GELEN İNSANLARIN DEMOKRATİK HAKLARI BİLE HAZ EDEMİYORSUNUN RUM VELETLERİ BUNU YAYINLAMASANIZ BU LAFLARIN SİTE İÇİDE GEÇERLİ 10 48 Yanıtla
  • ordu: vatani bolmeye calisan hain partilere karadenizde gecit yok. yasasim turk milleti 32 18 Yanıtla
  • TRABZONLU61: GİRESUNLULAR ADAMSINIZ ADAM HELAL HEPİNİZE GİRESUNDA LİSEYİ OKUMUŞTUM 35 14 Yanıtla
  • KEMAL: Hdp Türk bayraklarınla gitse kimse tepki vermez apo yolundan çıksalar kimse tepki vermez ama böyle Türk bayrağı olmadan gidip apo yolndan ilerlerseniz tepki toplarsınız bu Kürtlere olan bir tepki değil 33 14 Yanıtla
  • hulya: siirtli bayanim batida unv okuyorm bu bdp nin yuzune doguluyum demeye utaniyorum bu vatan hainleri ile masum kurtleri lutfen ayni kefeye koymayin 25 20 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement