Gölcük 2'nin İkinci Şeridi Trafiğe Açıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Gölcük 2'nin İkinci Şeridi Trafiğe Açıldı

Gölcük 2\'nin İkinci Şeridi Trafiğe Açıldı
16.01.2013 12:02

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Gölcük'te yapımını sürdürdüğü köprülü kavşağın ikinci şeride de trafiğe açıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi şehir trafiğini akıcı hale getirmek için projeler uyguluyor. Bunlardan biri olan Gölcük 2 Kavşağı transit geçiş sağlayarak bölgedeki trafik yükünü azaltacak. Trafik ışıklarını ortadan kaldıran köprülü kavşak trafik yığılmasının önüne geçiyor. Gölcük'te Donanma Komutanlığı girişinde yürütülen çalışmada köprülü kavşağın ikinci şeridi de trafiğe açıldı. D-130'un üzerinde bulunan kavşaktan araçlar durmadan yollarına devam ediyor.

ALTYAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Köprülü kavşak, kuzey-güney yönünde uzanan Karaağaç Caddesi ve İlhan Tuba Caddesi'nden ulaşımın güvenli bir şekilde sağlanmasında da etkili olacak. Proje kapsamında D-130'un altından kuzey güney yönünde yapılan yolda çalışmalar sürüyor. Yan yollarda ve yaya yollarında düzenlemeler devam ediyor. Yan yolların tamamlanmasıyla birlikte kavşak bütünüyle hizmete girecek.

44 METRELİK KÖPRÜ

Proje kapsamında 75 bin metreküp kazı ve dolgu çalışması yapıldı. Köprülü kavşakta 5 bin metreküp beton, 450 metreküp ön germeli kiriş, 500 ton demir ve 2 bin metreküp taş duvar kullanıldı. Köprüye 25 bin ton da asfalt serildi. 44 metre uzunluğundaki köprü, 2 açıklıklı (gidiş-geliş), 5,5 metre olarak inşa edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gölcük 2'nin İkinci Şeridi Trafiğe Açıldı - Son Dakika


Advertisement