Gönen'de Sel Mağdurları Yardım Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Gönen'de Sel Mağdurları Yardım Bekliyor

Balıkesir'in Gönen ilçesinde yaşanan sel felaketinde ev ve ahırları kullanılamaz hale gelen köylüler, yetkililerden yardım istedi.

18.09.2014 15:26  Güncelleme: 11:23

Balıkesir'in Gönen İlçesi'ne bağlı Asmalıdere Mahallesi’nde 24 saat içinde metrekareye 96 metrekare yağış düştü. Bir köylünün öldüğü sel felaketinde, 20’nin üzerinde ev ve ahır ile köy camii büyük zarar gördü. Evleri sulara gömülen köylüler, sel sularıyla ölüm kalım mücadelesi verdiklerini anlattı.
Evlerinin camlarından komşularının yardımlarıyla kurtulan çok sayıda köylü, sular çekildiğinde evlerine dönebildi.
GÖRDÜKLERİ MANZARA KARŞISINDA YIKILDILAR

Bahçe duvarları yıkılan ve evleri yaklaşık 1 buçuk metre yüksekliğinde suyla dolan köylüler, gördükleri manzara karşısında yıkıldı. Eşyaları kullanılamaz hale gelen, hayvanları telef olan, ekinleri zarar gören, tarım makineleri duruma gelen köylüler perişan oldu. Evleri ve bütün eşyaları çamur içinde kalan kadınlar, gözyaşları içinde yetkililerden yardım istedi.

"NE OLUR BİZE YARDIM EDİN"

Evlerinin camlarına çıktıklarını ve traktörlerle komşuları tarafından kurtarıldıklarını söyleyen köylüler, “Ne olur bize yardım edin. Evlerimiz yıkılıyor. Daha yeni aldığımız eşyalarımız gitti. Boğulmaktan komşularımız kurtardı. Hayvanlarımız, yemlerimiz gitti. Yiyecek ekmeğimiz, giyecek eşyamız kalmadı.” dedi.

Gönen Kaymakamlığı, bölgede hasar tespitine başlarken, Kızılay da yardım çalışmalarına başladı. Gönen Belediyesi, iş makinelerini Asmalıdere'ye gönderirken, diğer taraftan da imkanlar dahilinde köylülerin acil ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

Gönen\'de Sel Mağdurları Yardım Bekliyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gönen'de Sel Mağdurları Yardım Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement